17/10/19 - Στάση εργασίας ΠΟΕ ΟΤΑ

Με μια μαζική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους δήμους, ενάντια στο "αναπτυξιακό" πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση (δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ). Οι εργαζόμενοι των δήμων – εκτός των άλλων επιθέσεων που συμπεριλαμβάνει το πακέτο μέτρων - αντιδρούν στο άρθρο 179, σύμφωνα με το οποίο λύνονται τα χέρια της κάθε δημοτικής αρχής να προχωράει σε ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ έιχε κηρύξει στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη 17/10 ενώ είχαν προηγηθεί συνελεύσεις στους περισσότερους δήμους της χώρας. Ήδη έχει ανακοινωθεί η επόμενη μεγάλη κινητοποίηση με την αποχή από τις εργασίες το διήμερο 19 και 20/10 και το πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 19/10 στην Αθήνα (11πμ, πλ.Καραϊσκάκη). Μετά το τέλος του συλλαλητηρίου θα συνεδριάσουν τα Δ.Σ των σωματείων για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα.

Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΟΤΑ "Η Σκουπιδιάρα" σε προκήρυξή της που μοιράστηκε στη διαδήλωση προτείνει: "Να κλιμακώσουμε μέχρι την νίκη! Δίπλα στα επόμενα αγωνιστικά βήματα που θα βάλει η ομοσπονδία, χρειάζεται να καλέσουμε πανελλαδική απεργία στους ΟΤΑ στις 23 Οκτώβρηπου να δείξει την δύναμη μας, διεκδικώντας από όλα τα συνδικάτα, τις ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ να απαντήσουν ενωμένα, ενάντια στην ανοιχτή προσπάθεια να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση, απέναντι στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο σκούπα που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ. Την Τετάρτη 23/10 καλούν και οι ομοσπονδίες της υγείας ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ σε πανελλαδική απεργία και διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Η απεργία αυτή μπορεί να γίνει το βήμα για να συντονιστούμε ενάντια στην επίθεση του Μητσοτάκη στα συνδικάτα, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στον προϋπολογισμό των περικοπών και των απολύσεων, για χρηματοδότηση των δημόσιων υπηρεσιών, για μαζικές προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και για όλες".

Ρεπορτάζ / φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης