9/10/19 - 12 Oκτώβρη: Να ανταπο­κριθούμε στο κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ

Φωτό: 8/10, Συνέντευξη Τύπου της ΚΕΕΡΦΑ στην Πέτρου Ράλλη. Από αριστερά: Α. Σταματίου, Α. Κατσούλας, Π. Κωνσταντίνου, Γ. Τσιάκαλος, Μ. Ρεζάι, Μ. Ζίγκριντ-Μούσικ.

 

Μπροστά στην πύλη του Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη πραγματοποιήθηκε η κεντρική συνέντευξη τύπου της ΚΕΕΡΦΑ για τη Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση στις 12 Οκτώβρη. Η Πέτρου Ράλλη έχει μετατραπεί σε φυλακή προσφύγων και μεταναστών με εκατοντάδες κόσμο κλεισμένο σε κελιά μόνο και μόνο γιατί δεν έχει χαρτιά.

“Ελευθερία – Αζαντί”, φώναζαν μέσα από τα κελιά οι έγκλειστοι πρόσφυγες και μετανάστες που συνόδευαν με σφυρίγματα και φωνές την συνέντευξη, κουνώντας τα χέρια τους και κάνοντας το σήμα της νίκης. 

Τη συνέντευξη άνοιξε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ. Αμέσως μετά ο καθηγητής Παιδαγωγικής στο ΑΠΘ, Γιώργος Τσιάκαλος εστίασε στην ομοιότητα της ρατσιστικής ατζέντας της κυβέρνησης με εκείνη που για χρόνια επικαλούνται οι ακροδεξιές κυβερνήσεις στην Πολωνία και την Ουγγαρία. “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την αντιπροσφυγική ατζέντα που προσπαθεί να επιβάλει βαδίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια που δυναμώνουν την ακροδεξιά”, υπογράμμισε.

Το λόγο πήραν επίσης ο πρόεδρος της Αφγανικής Κοινότητας Ελλάδας Μοχτάρ Ρεζάι, ο Άκης Κατσούλας, εκπαιδευτικός και μέλος της “Πρωτοβουλίας – Να επιστρέψουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία τους” και ο φωτορεπόρτερ Αλέξανδρος Σταματίου που μόλις είχε γυρίσει από ρεπορτάζ στη Λέσβο. “Στο καράβι της επιστροφής από τη Λέσβο εκατοντάδες πρόσφυγες ήταν χαρούμενοι που έφευγαν από το κολαστήριο της Μόρια, χωρίς να γνωρίζουν ότι τους μεταφέρουν σε νέα στρατόπεδα-φυλακές”, ανέφερε.

Όλοι τόνισαν την σημασία της μεγάλης Διεθνούς Αντιφασιστικής Συνάντησης το Σάββατο 12 Οκτώβρη  στη Νομική, που είναι αφιερωμένη στην Φεριντέ Ταγίκ, τη 49χρονη γυναίκα που κάηκε ζωντανή στη Μόρια.