
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - Αντίσταση και επανάσταση σ’ έναν κόσμο πολέμων και καταστροφών
Τετάρτη 15 Ιούλη, 8μμ
πλατεία Δημαρχείου (Εθνικής Αντίστασης)
Ομιλητές/ριες
Κύρκος Δοξιάδης, ομοτ. Καθηγητής ΕΚΠΑ
Γιώργος Γώγος, πρόεδρος Ένωσης Λιμενεργατών Πειραιά
Κατερίνα Θωίδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας
Κώστας Καταραχιάς, ΔΣ σωματείου νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου
Αρίμπα Νουρ, φοιτήτρια ΦΛΣ, Πακιστανική Κοινότητα
Πάνος Γκαργκάνας, Εργατική Αλληλεγγύη
Η βαρβαρότητα του καπιταλισμού ξεδιπλώνεται καθημερινά γύρω μας. Ο Τραμπ έστειλε κομάντος να αρπάξουν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας μέσα από το Καράκας, αλλά αφήνει τη Βενεζουέλα με χιλιάδες νεκρούς από το σεισμό που έσπειρε μαζικά το θάνατο. Ο Τραμπ μιλάει για τερματισμό του πολέμου κατά του Ιράν, αλλά ο Νετανιάχου επιμένει στην κατοχή του Νότιου Λίβανου και στις γενοκτονικές επιθέσεις στην Παλαιστίνη.
Την ίδια στιγμή, όμως, ξεδιπλώνεται δυναμικά και η αντίσταση στη βαρβαρότητα. Σείστηκε η Βηρυττός από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια ενάντια στις απόπειρες νομιμοποίησης της ισραηλινής κατοχής. Μέσα στις ίδιες τις ΗΠΑ, η οργή ενάντια στον πόλεμο του Τραμπ κορυφώνεται. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η αντίθεση στον πόλεμο κατά του Ιράν ξεπέρασε τα ιστορικά επίπεδα της αντίθεσης στον πόλεμο κατά του Βιετνάμ!
Εδώ, ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του τρέχουν να κατοχυρώσουν τις πολιτικές των θανατερών ιδιωτικοποιήσεων μέσα από αναθεώρηση του Συντάγματος λίγο πριν πέσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και εξαπολύουν βρόμικες ρατσιστικές εκστρατείες για να συσπειρώσει η Νέα Δημοκρατία την ακροδεξιά και τους φασίστες.
Καμιά από τις επιθέσεις τους δεν περνάει χωρίς αντίσταση. Μαζικά αντιρατσιστικά συλλαλητήρια στις 19 Ιούνη για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι της Πύλου, απεργίες στις 24 Ιούνη στους Οικοδόμους, στον Επισιτισμό-Τουρισμό, στα εργοστάσια Τροφίμων και Ποτών. Οι απεργοί στο κέντρο της Αθήνας είχαν στην πρώτη γραμμή τους μετανάστες εργάτες που διεκδικούν και ΣΣΕ και «χαρτιά» για να μην είναι όμηροι των εργολάβων. Το Συνέδριο της Ομοσπονδίας των Δασκάλων ψήφισε ομόφωνα απεργία μόλις ανοίξουν ξανά τα σχολεία τον Σεπτέμβρη. Νέα απεργία σε όλο το Δημόσιο στις 14 Ιούλη ενάντια στη συνταγματική «αναθεώρηση». Και πηγαίνοντας προς τα εκεί επιμένουμε αντιρατσιστικά ενάντια στην άρση ασύλου του Τζαβέντ Ασλάμ και αντιπολεμικά με συλλαλητήριο στις 7 Ιούλη ενάντια στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Για να οδηγήσουμε όλους αυτούς τους αγώνες και τις αντιστάσεις στη νίκη, δεν χωρούν αυταπάτες ότι η «κυβερνώσα αριστερά» που υπόσχεται η ΕΛΑΣ του Τσίπρα θα αποδειχθεί καλύτερη από την κυβερνώσα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ πριν από δέκα χρόνια. Οι σημερινές προγραμματικές διακηρύξεις της βρίσκονται πολύ πιο πίσω και δεξιά από όσα υποσχόταν τότε και τα εγκατέλειψε στην πράξη. Ο κοινοβουλευτικός δρόμος σκόνταψε το 2015 και σήμερα σκοντάφτει πριν ακόμα φτάσει στις κάλπες.
Χρειαζόμαστε Αριστερά με επαναστατική στρατηγική, που χτίζει την οργανωμένη δύναμη της εργατικής τάξης για να επιβάλλει το δίκιο της με τις δικές της δυνάμεις. Μια Αριστερά που δεν αντιμετωπίζει τους απεργούς σαν ψηφοφόρους, αλλά αντίθετα, αξιοποιεί την όποια εκλογική δύναμή της για να οργανώνει και να ενώνει τους αγώνες μέχρι τη νίκη. Για να φτάσουμε ότι κουμάντο στις τράπεζες, στη ΔΕΗ, στις συγκοινωνίες και σε όλα τα κλειδιά της οικονομίας κάνει ο εργατικός έλεγχος και όχι οι κερδοσκόποι και οι πολεμοκάπηλοι. Για να φτάσουμε σε μια εργατική δημοκρατία όπου «κάθε μαγείρισσα μπορεί να κυβερνάει», όπως έλεγε η επαναστατική παράδοση του Λένιν.
Σε αυτό το δρόμο βαδίζει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και γι’ αυτό οργανώνει μέσα στον Ιούλη πανελλαδικά εκδηλώσεις με θέμα «Αντίσταση και επανάσταση σε έναν κόσμο πολέμων και καταστροφών». Στην Αθήνα η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 15 Ιούλη στις 8μμ στην πλατεία του Δημαρχείου (Εθνικής Αντίστασης).
Πάμε να βαδίσουμε μαζί, για να κάνουμε την ανατροπή της μισητής κυβέρνησης του Μητσοτάκη αφετηρία για αντικαπιταλιστική ανατροπή.
Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα

