Απεργία 16/7 - Όχι στην ιδιωτικοποίηση και τη διάλυση της Ψυχικής Υγείας και της Απεξάρτησης

ΑΠΕΡΓΙΑ 16/7
Συγκέντρωση 11πμ, Υπ. Υγείας

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ
ΑΥΞΗΣΕΙΣ • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Η κυβέρνηση έφερε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο που θα σημάνει τη διάλυση και ουσιαστικά την ιδιωτικοποίηση, της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να περάσει! Δεν θα αφήσουμε τον Άδωνι και τον Μητσοτάκη, να αποκόψουν από το ΕΣΥ την Ψυχική Υγεία, την απεξάρτηση και την πρόληψη, για να τα παραδώσουν στους ιδιώτες, τους κλινικάρχες και τις ΜΚΟ.

Το προσχέδιο του νομοσχεδίου αποκαλύπτει τα σχέδιά τους. Η κατάργηση των ψυχιατρικών νοσοκομείων ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα δημοσίου και το πέταγμά τους στις ΔΥΠΕ, μαζί με όλες τις ψυχιατρικές κλινικές, συνιστά την ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση της ΨΥ ανοίγοντας την κερκοπορτα της ιδιωτικοποίησης. Δημιουργεί οργανωτικό χάος και σοβαρά ερωτηματικά για τη χρηματοδότησή τους με ξεκάθαρες τις σκοπιμότητες!

Από την άλλη πλευρά η ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης και η συγχώνευση των σχετικών φορέων (18 Άνω, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ κ.α.) σε έναν ιδιωτικό φορέα (ΝΠΙΔ) μετατρέπει την απεξάρτηση σε εμπόρευμα. Προωθεί τα προγράμματα υποκατάστασης σε βάρος των στεγνών, μειώνοντας τις θεραπευτικές δυνατότητες στην απεξάρτηση, πάντα στη λογική του κέρδους και προωθεί “επιστημονικές” αντιλήψεις που είναι στενά δεμένες με το βιολογικό μοντέλο και με τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών. Και την ίδια ώρα υπάρχει η απειλή μείωσης των θέσεων εργασίας. 

ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!

Η κυβέρνηση μεθόδευε το κατέβασμα αυτού του νομοσχέδιο εδώ και σχεδόν 1 χρόνο. Οι μαζικές κινητοποιήσεις των υγειονομικών,  τόσο στην ίδια την ψυχική υγεία όσο και σε κάθε χώρο υγείας, τους εμπόδισαν να το φέρουν ως τώρα. Αυτός ο φόβος των απεργιών τους κάνει να το φέρουν μέσα στο κατακαλόκαιρο. Τόσο το Υπουργείο όσο και εμείς θυμόμαστε τους εκατοντάδες συναδέλφους στις πύλες του ΨΝΑ και μπροστά από το υπουργείο. ‘Έτσι καταφέραμε να αναβάλλουμε την κατάθεση αυτού του νομοσχεδίου επί 10 μήνες. Να ξαναπιάσουμε αυτό το νήμα με απεργίες διάρκειας για να ανατρέψουμε όλα τα σχέδιά της κυβέρνησης. Χρειαζόμαστε απεργίες όχι για «την τιμή των όπλων», ή για να δείξουμε την αντίθεση μας στο νομοσχέδιο. Χρειαζόμαστε απεργίες με διάρκεια για να τους αναγκάσουμε να το πάρουν πίσω. 

Και αυτό είναι εφικτό. Η κυβέρνηση, μετά την συντριπτική ήττα στις ευρωεκλογές και την διάλυσή του αφηγήματος του «41τακατο», είναι πιο αδύναμη από ποτέ. Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε τις απεργίες μας για να σταματήσουμε μια και καλή αυτήν την προσπάθεια διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Το νομοσχέδιο αυτό είναι μια συνολική επίθεση για το ΕΣΥ και σαν τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία. Δεν αφορά μονάχα τους εργαζόμενους στην Ψυχική Υγεία, αλλά όλο το Υγειονομικό κίνημα, αν αποκοπεί και ιδιωτικοποιηθεί ένα μέρος του ΕΣΥ. Γιατί  την ίδια προσπάθεια κάνει η κυβέρνηση  και με την Παιδιατρική Περίθαλψη Συνειδητά υποβαθμίζει  τα παιδιατρικά νοσοκομεία, αφήνοντας τα χωρίς προσωπικό, για να οδηγήσει στην συρρίκνωση και την απαξίωσή τους και να αναγκάζει τους γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά τους  στους ιδιώτες. Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε, γιατί στην ενότητα είναι η δύναμη.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Απαιτούμε από την ΠΟΕΔΗΝ, την ΟΕΝΓΕ και την ΕΙΝΑΠ να αποφασίσουν ότι στις 16 Ιούλη συμμετέχουν στην απεργία και κλιμακώνουν αμέσως μετά τις 16/7, με  επαναλαμβανόμενες απεργίες. Ταυτόχρονα παίρνουμε αποφάσεις από όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία αποφάσεις για τις 16 Ιούλη, για να σταθούμε στο πλευρό των συναδέλφων της Ψυχικής Υγεία που σήμερα βρίσκονται στο στόχαστρο της ιδιωτικοποίησης και συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιών. 

Σε κάθε νοσοκομείο να βάλουμε μπροστά απεργιακές επιτροπές, για να ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους για την μάχη και να οργανώσουμε την συμμετοχή όλων στην απεργία και την συνέχεια της. Έτσι μπορούμε να νικήσουμε.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
http://syntonismosygeia.blogspot.gr • 6945 677808