29/5/24 - Συνέλευση ξεσηκωμού στο Αγλαΐα Κυριακού

Με πολύ μεγάλη μαζικότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα η γενική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Ταυτόχρονα στάση εργασίας 8πμ-1μμ έκαναν οι αναισθησιολόγοι με την κάλυψη της ΕΙΝΑΠ. 

Η μάχη για προσλήψεις που ξεκίνησαν οι αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου ενάντια στην υπερεφημέρευση για να γίνονται με ασφάλεια τα χειρουργεία έχει ξεσηκώσει όλο το προσωπικό, που δήλωνε οργισμένο από τις ελλείψεις. Το βασικό μοτίβο που κυριάρχησε σε όλες τις τοποθετήσεις είναι ότι αυτή η μάχη πρέπει να γενικευτεί σε όλα τα τμήματα και τις ειδικότητες του νοσοκομείου, απο τους γιατρούς μέχρι το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Η συνέλευση πήρε απόφαση να προχωρήσει σε στάση εργασίας για όλο το προσωπικό τη Δευτέρα 3/6 10πμ-12μ για να συντονιστεί με την ΕΙΝΑΠ που εκείνη την ημέρα καλεί όλους τους γιατρούς Αθήνας-Πε1ιραιά σε απεργιακή συγκέντρωση στο Α. Κυριακού στις 11πμ προκηρύσσοντας σταση εργασίας 8πμ-1μμ. Καλούν επίσης την ΠΟΕΔΗΝ να καλέσει κι αυτή στην απεργιακή κινητοποίηση για να πάρει πανυγειονομική παναττική διάσταση.

Στη συνέλευση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν η Αργυρή Ερωτοκρίτου, μέλος ΓΣ ΟΕΝΓΕ και Συντονιστικό Νοσοκομείων, και η Βιβή Πασχάλη από την ΠΟΕΔΗΝ. 

"Ο αγώνας που δίνετε είναι πολύ σημαντικός γιατί διεκδικεί ότι δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία των Παιδιών, ξεσκεπάζοντας τα ψέματα της κυβέρνησης ότι όλα είναι καλώς καμωμένα στο ΕΣΥ", τόνισε η Αργυρή Ερωτοκρίτου. "Η κυβέρνηση κάνει επίθεση στον συνδικαλισμό και μιλάει για πολιτικές σκοπιμότητες την ώρα που φέρνει τα Τέμπη στα νοσοκομεία μας. Ο δρόμος της απεργιακής κλιμάκωσης και ο συντονισμός με τα υπόλοιπα νοσοκομεία είναι αυτός που θα φέρει αποτελέσματα".

Το Συντονιστικό Νοσοκομείων οργανώνει πανελλαδική καμπάνια αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων του Α. Κυριακού με ψηφίσματα και κειμενο υπογραφών. 

Αύριο Πέμπτη 30/5 οργανώνει ανοιχτή συζήτηση στις 7μμ στο Καφενείο "Μποτίλια στο Γουδί" με θεμα "Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στα Παίδων. Η υγεία των παιδιών πάνω από τα κέρδη!". Θα μιλησουν ο Νίκος Σεκούρης, Ορθοπεδικός-χειρουργός Γ.Ν. Παίδων "Π. & Α. Κυριακού" και ο Χρίστος Αργύρης, Συντονιστικό Νοσοκομείων, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων ΓΝΑ Γεννηματάς.

Διαβάστε περισσότερα στην Εργατική Αλληλεγγύη που κυκλοφορεί