31/3/24 - Συνέλευση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Συνέλευση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
και του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Κυριακή 31 Μάρτη 11 πμ ΠΟΕΟΤΑ, πλ. Καραϊσκάκη (Μετρό Μεταξουργείο)

 

Οι εργατικοί αγώνες όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν συγκλονιστικοί, δίνοντας σκληρή απάντηση από τη μεριά του εργατικού κινήματος στις επιθέσεις της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Και έτσι χρειάζεται να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε απεργιακά ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της, στην πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη και ξανά την Πρωτομαγιά.

Η πανυγειονομική απεργία στις 22 Φλεβάρη έβγαλε για μια ακόμη φορά τους εργάτες/τριες της Υγείας μαζικά στους δρόμους. Η πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη ήταν από τις πιο μαζικές των τελευταίων χρόνων και είχε την συνέχεια της στην απεργιακή 8 Μάρτη όπου ξανά με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των γυναικών βγήκαμε μαζικά στους δρόμους και απεργήσαμε σε όλες τις πόλεις. Και μαζί με τους αγώνες του εργατικού κινήματος δέθηκαν οι φοιτητικές καταλήψεις που για περισσότερο από ένα δίμηνο έγιναν ο εφιάλτης της κυβέρνησης και συνεχίζουν ακόμη και μετά την ψήφιση του νόμου. Τα αγροτικά μπλόκα που για ένα μήνα ήταν στους δρόμους ξεσηκώνοντας κύματα συμπαράστασης παντού.

Αυτές τις μάχες έχουμε να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε την επόμενη περίοδο. Για να βάλουμε φρένο στις επιθέσεις του Μητσοτάκη και για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική, αλλά πολύ περισσότερο για να ανατρέψουμε αυτήν την βάρβαρη κυβέρνηση. Η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και της πολιτικής της είναι αναγκαία για να σταματήσουμε όλες τις επιθέσεις που κλιμακώνει ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του.

Η ακρίβεια τσακίζει καθημερινά τα εργατικά εισοδήματα, και την ίδια ώρα δις σκορπίζονται για εξοπλισμούς και την αποστολή φρεγάτας στην ερυθρά θάλασσα για να σφάζουν τους Παλαιστίνιους αγκαλιά με τον δολοφόνο Νετανιάχου.

Το ΕΣΥ διαλύεται και ιδιωτικοποιείται με ραγδαίους ρυθμούς, με τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων και την επαναφορά των εργολάβων παντού, με τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία με την υποχρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων προς όφελος των κλινικαρχών.

Την δημόσια εκπαίδευση θέλουν να την παραδώσουν και αυτή στους ιδιώτες. Όχι μόνο με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά με την υποχρηματοδότηση, και με την κατηγοριοποίηση των σχολείων και την αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών.

Και για να περάσουν αυτές τις επιθέσεις τους, κυβέρνηση και εργοδοσία προσπαθούν να χτυπήσουν τα συνδικάτα. Από την δίωξη της προέδρου του σωματείου του Αγίου Σάββα, Κατερίνας Π. μέχρι την απόλυση του προέδρου του σωματείου της ΠΕΙΦΑΣΥΝ.

Έχουμε την δύναμη να τους τσακίσουμε. Αυτό έδειξε η τεράστια συμμετοχή των εργαζόμενων σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι τώρα, είτε κλαδικές, είτε πανεργατικές. Οι εργαζόμενοι απαιτούν κλιμάκωση των απεργιών γιατί καταλαβαίνουν ότι μονάχα με απεργίες με διάρκεια μπορούμε να τσακίσουμε αυτήν την πολιτική και την κυβέρνηση που την υπηρετεί. 

Και γι’ αυτό η απεργία στις 17 Απρίλη δεν πρέπει να μείνει στα χέρια των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Πρέπει να γίνει υπόθεση των μαχητικών εργατών και εργατριών σε κάθε χώρο δουλειάς και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Παντού να προχωρήσουμε σε Γενικές συνελεύσεις των σωματείων, να συγκροτήσουμε σε κάθε χώρο επιτροπές αγώνα που να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση της απεργίας αλλά και την κλιμάκωση της. 

Για να οργανώσουμε αυτά τα βήματα, ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων σας καλούμε σε συνέλευση, την Κυριακή 31 Μάρτη στις 11 π.μ. στην ΠΟΕΟΤΑ, πλατεία Καραϊσκάκη (Μετρό Μεταξουργείο). Για να συζητήσουμε, αλλά πάνω απ’ όλα για να κάνουμε τα βήματα οργάνωσης σε όλους τους εργατικούς χώρους που θα εξασφαλίσουν την επιτυχία της απεργίας στις 17 Απρίλη και την κλιμάκωση του απεργιακού μετώπου.