8/3/24 - 8 Μάρτη: Απεργιακή απάντηση στην καταπίεση

Αθήνα

Πλημμύρισαν οι δρόμοι της Αθήνας την Παρασκευή 8 Μάρτη, στην Πανεργατική Απεργία των συνδικάτων για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών. Ούτε δέκα μέρες μετά τη μεγάλη απεργία για τον ένα χρόνο από το έγκλημα των Τεμπών στις 28/2, χιλιάδες απεργοί με τις γυναίκες στην πρώτη γραμμή διαδήλωσαν ενάντια στην κυβέρνηση του σεξισμού, των ιδιωτικοποιήσεων, της φτώχειας και του πολέμου. Την ίδια ώρα ξεκινούσε το τεράστιο πανελλαδικό συλλαλητήριο των φοιτητικών καταλήψεων, με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα στο πλευρό τους, ενάντια στη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Δυναμικό παρών έδωσαν οι γυναίκες της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας, ενώνοντας τον αγώνα για να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού που μετρά δεκάδες χιλιάδες θύματα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία γυναίκες και παιδιά, με όλα τα αιτήματα των εργαζόμενων γυναικών εδώ. Στο κέντρο της απεργιακής διαδήλωσης βρέθηκε η «Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη», που πρωτοστάτησε για να μετατραπεί η Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών για έκτη συνεχή χρονιά σε απεργία και έδωσε όλες της τις δυνάμεις για την επιτυχία της με εκδηλώσεις και εξορμήσεις σε δεκάδες εργατικούς χώρους, σχολές και γειτονιές.

Η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος συνδύασε ομιλίες και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο επιμελήθηκε η ΠΟΘΑ σε συντονισμό με την Παλαιστινιακή Παροικία και περιείχε μουσική και ανάγνωση ποιημάτων με τη συμβολή δεκάδων ηθοποιών και καλλιτεχνών -μεταξύ των οποίων η Μάρθα Φριτζήλα, η Ιουλία Καραπατάκη, η Αργυρώ Καπαρού, η Θέλμα Καραγιάννη, οι Υπεραστικοί. Τα μηνύματά τους ενάντια στον σεξισμό εναλλάσσονταν με αυτά ενάντια στη σφαγή στη Γάζα, όπως και τα συνθήματα που τα συνόδευαν από κάτω.

Ακολούθησε η πορεία προς τη Βουλή. Στα μπλοκ της «Κίνησης για την Απεργιακή 8 Μάρτη» και του «Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης» συσπειρώθηκαν με τα πανό τους τα Σωματεία Εργαζόμενων στα Νοσοκομεία Έλενα Βενιζέλου, Δρομοκαΐτειο, Γεννηματάς, Άγιος Σάββας και Αγλαΐα Κυριακού μαζί με το Συντονιστικό Νοσοκομείων, ο Σύλλογος Ειδικευόμενων Γιατρών Δαφνί, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΓΓΔΕ, ο Σύλλογος Εργαζόμενων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, εργαζόμενες/οι από το ΥΠ.ΠΟ, το Αττικό, τον Ευαγγελισμό, το Αγία Όλγα και τα ΜΜΕ με τους Financial Crimes, η Κοινότητα Καμερούν, η Πρωτοβουλία «Είμαι Εδώ» Ηλιούπολης, το ΣΕΚ.

Εκεί βάδισαν οι Παλαιστίνιες γυναίκες μαζί με τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο και δεκάδες αλληλέγγυες/ους κρατώντας στα χέρια μια τεράστια παλαστινιακή σημαία. Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης ο ΣΕΠΕ Γλυφάδας-3Β, ο ΣΕΠΕ «Αθηνά», η Α’ - Γ’ ΕΛΜΕ Β’ Αθήνας και η Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, πριν ενωθούν με τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά μπλοκ στο φοιτητικό συλλαλητήριο. Μια σειρά ακόμα γυναικείες οργανώσεις, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς διαδήλωσαν με τα πανό τους.

Όταν η πορεία επέστρεψε στην πλατεία Κλαυθμώνος, συναντήθηκε με τη διαδήλωση των φοιτητικών καταλήψεων που βάδιζε από τα Προπύλαια προς το Σύνταγμα, με όλες και όλους να ανταλλάσσουν συνθήματα όπως «Με τις γυναίκες στην πρώτη τη γραμμή, παλεύουμε ενωμένες για την ανατροπή», «Σεξισμός, ρατσισμός, πολεμοκαπηλεία, Κάτω η Νέα Δημοκρατία», «Φοιτητές-εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά».

Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι του ΣΕΚ, με την Εργατική Αλληλεγγύη και το καινούργιο τεύχος του Σοσιαλισμός από τα Κάτω στην πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, καλούσαν σε κλιμάκωση του αγώνα, με πρώτο σταθμό το συλλαλητήριο ενάντια στον ρατσισμό και τους φασίστες το Σάββατο 16 Μάρτη, 3μμ στην Ομόνοια.

Λένα Βερδέ

Διαδηλώνουμε γιατί θέλουμε αλλαγή, γιατί θέλουμε οι ζωές μας να γίνουν καλύτερες. Δεν θα σιωπήσουμε για τις επιθέσεις ενάντια στις γυναίκες. Είμαι πέντε χρόνια στην Ελλάδα και οι συνθήκες είναι δύσκολες. Σήμερα είμαστε πολλές και πολλοί.

Μπένυ,
Κοινότητα Καμερούν

 

Σήμερα είναι μια ημέρα ορόσημο. Διατρανώνουμε με την παρουσία μας τα δίκαια αιτήματά μας για ίση αμοιβή και ίση εργασία, για εργασιακούς χώρους απαλλαγμένους από παρενοχλήσεις και κάθε μορφή βίας, για δομές κοινωνικής φροντίδας. Χρειάζεται να έχουμε παρουσία διαρκή σε κάθε χώρο δουλειάς, συντονισμένη δράση, να είναι καθημερινή και πάγια η κινητοποίησή μας.

Αφροδίτη Παπαγεωργίου, 
γραμματέας Συλλόγου Εργαζόμενων Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

 

Είμαστε εδώ για τις γυναίκες τις κακοποιημένες, τις άνεργες, τις βασανισμένες. Ζούμε τις χειρότερες επιθέσεις, αλλά συνεχίζουμε τον αγώνα ενωμένα. Όλες/οι μαζί, για να έχουμε αποτελέσματα.

Τέτη,
Πρωτοβουλία «Είμαι Εδώ» Ηλιούπολης

 

Διαδηλώνουμε για τη δωρεάν παιδεία, για τις γυναίκες, για τη ζωή μας που δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Χρειάζεται αντίσταση κι αγώνας. Δυστυχώς έχουμε ένα σωματείο που δεν έχει κάνει τίποτα για αυξήσεις στους μισθούς από το 2009. Προσωπικά απολύθηκα πριν από ενάμιση μήνα και είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Οι γυναίκες στα ΜΜΕ είναι λιγότερες σε θέσεις ευθύνης και από τα μαγαζιά που έχω περάσει «κατά διαβολική σύμπτωση» οι γυναίκες πληρώνονταν πάντα λιγότερο από τους άντρες για την ίδια δουλειά.

Σταματία Μαρκέτου, 
δημοσιογράφος
 
 

Είμαστε εδώ ενάντια στην απόλυσή μας από τον Άγιο Σάββα εδώ κι ένα μήνα, ενάντια στην ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς, ενάντια σε όσα κάνουν στους φοιτητές. Είναι μεγάλη η πορεία σήμερα ι έτσι θα συνεχίσουμε. Θα το παλέψουμε με το σωματείο μας.

Μαρία, 
απολυμένη καθαρίστρια, Άγιος Σάββας

 

Θέλουμε ίσα δικαιώματα, να κυκλοφορούμε στο δρόμο με ασφάλεια και χωρίς φόβο, όταν ζητάμε βοήθεια να μη μας κατηγορούν ότι φταίμε και ότι «πηγαίναμε γυρεύοντας». Οπότε είναι πολύ σημαντική η σημερινή μέρα, έχει γίνει και απεργία τα τελευταία χρόνια. Οι γυναίκες είμαστε το πιο μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και το πιο μαχητικό. Είμαστε δυνατές και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε.

Ηλέκτρα,
ζαχαροπλάστισσα

 

Απεργούμε και διαδηλώνουμε για ισότητα και για λευτεριά στην Παλαιστίνη. Για μας η ζωή είναι μια συνεχής μάχη. Από τη στιγμή που βγαίνουμε από την πόρτα του σπιτιού μας. Γι’ αυτό είμαστε εδώ.

Φυλλιώ, 
εργαζόμενη στον ανθρωπιστικό τομέα

Το μαχητικό κλίμα της απεργιακής συγκέντρωσης στην πλατεία Κλαυθμώνος έκφρασαν οι συνδικαλίστριες από δεκάδες χώρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ανέβηκαν στο βήμα. Την παρουσίαση έκαναν η Μαρία Βαρδάκα, μέλος ΔΣ ΠΟΘΑ και η Κατερίνα Θωίδου, συμβασιούχος στην Υγεία, μέλος της Κίνησης για την Απεργιακή 8 Μάρτη.

Το λόγο πήραν η Στέλλα Παλαιολόγου, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζόμενων ΓΓ Ισότητας και Φύλων, μέλος Γραμματείας Ισότητας ΑΔΕΔΥ, η Σέβυ Στάικου, μέλος ΔΣ ΕΚΑ, η Τιάνα Ανδρέου, συνδικαλίστρια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Σταυρούλα Παπαδημητρίου, μέλος ΕΕ ΑΔΕΔΥ, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζόμενων Επιθεώρησης Εργασίας, η Ζαννέτα Λυσικάτου, γιατρός, μέλος ΓΣ ΠΟΕΔΗΝ, η Κατερίνα Γιαννούλια, ταμίας ΔΣ Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων ΔΥ, μέλος Γραμματείας Ισότητας ΑΔΕΔΥ, η Άννα Καρλάφτη, πρόεδρος ΣΕΠΕ «Αθηνά», η Μαρία Γεωργαρίου, μέλος ΔΣ Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης ΟΛΜΕ, η Γιώτα Λαζαροπούλου, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζόμενων Εθνικής Τράπεζας και η Αργυρή Ερωτοκρίτου, γιατρός, μέλος ΓΣ ΟΕΝΓΕ και Γραμματείας Ισότητας ΑΔΕΔΥ.

Τους χαιρετισμούς έκλεισαν η Σάλμα Σάουα και η Μιρέι Ελ Σαΐντ, από την Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, ενώ η Νάνσυ Καρατζιά και η Νάχεντ Μπισάρα τραγούδησαν τον αραβικό ύμνο Mawtini (Πατρίδα μου).

«Εδώ και δεκαπέντε χρόνια δουλεύουμε με τον μισό μισθό περικομένο, με προτροπές να δουλεύουμε παραπάνω και να κάνουμε αξιολόγηση, με κομμάτια της δουλειάς μας να δίνονται σε εργολάβους αντί να γίνονται προσλήψεις», είπε η Τ. Ανδρέου. «Οι πρώτες που πληρώνουμε τα σπασμένα αυτών των επιλογών είμαστε οι γυναίκες. Ο μόνος στόχος για μας είναι να πάρουμε όσα μας έκλεψαν τα τελευταία χρόνια, να σταματήσουμε τις σεξιστικές επιθέσεις στους χώρους δουλειάς, να ξεφορτωθούμε την εγκληματική κυβέρνηση και την πολιτική της, να παλέψουμε ενάντια στο σύστημα που γεννά διακρίσεις και βία σε βάρος μας».

«Σήμερα είναι εδώ καθαρίστριες από τον Ευαγγελισμό που τις απειλούν με εργολάβο, γιατροί από τα ψυχιατρικά που παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ψυχικής υγείας, γιατροί από τα χειρουργεία που εναντιώνονται στα απογευματικά επί πληρωμή χειρουργεία», είπε η Ζ. Λυσικάτου. «Οι ιδιωτικοποιήσεις σκοτώνουν και το ξέρουμε από τα Τέμπη. Έχουμε τη δύναμη να ρίξουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων, να ανοίξουμε το δρόμο για ένα άλλο σύστημα. Παλεύουμε μαζί με τις Παλαιστίνιες να σταματήσει ο πόλεμος. Δεν μπορεί να δίνουν λεφτά για βόμβες και φρεγάτες κι όχι για την υγεία. Παλεύουμε μαζί με τις μετανάστριες. Ενωμένες/οι θα νικήσουμε».

«Έχουμε μια κυβέρνηση άκρως επιθετική ενάντια στην εργατική τάξη, που σκοπό έχει να ξεπουλήσει κάθε δημόσιο αγαθό. Η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, οι απολύσεις, η ακρίβεια, η ελαστική εργασία έφεραν εμάς τις γυναίκες σε δυσχερέστερη θέση τόσο στην εργασία όσο και στην καθημερινότητά μας», τόνισε η Ά. Καρλάφτη. «Στο χώρο της εκπαίδευσης η γυναικεία αριθμητική υπεροχή που αγγίζει το 68% του προσωπικού δεν συνεπάγεται την εξάλειψη των ανισοτήτων και των διακρίσεων. Οι γυναίκες εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουμε στερεότυπα και προκαταλήψεις παράλληλα με την ελαστική εργασία. Διεκδικούμε το δημόσιο σχολείο να καλύπτει τις μορφωτικές ανάγκες κάθε παιδιού, να καλλιεργεί τις αρχές της ισότητας σε όλα τα επίπεδα. Απευθυνόμαστε στα σωματεία, οργανωνόμαστε, συμπορευόμαστε με όλο το γυναικείο κίνημα».

«Απεργούμε και διαδηλώνουμε σήμερα για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών, για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της παιδείας, στο πλευρό της παλαιστινιακής αντίστασης διεκδικώντας λευτεριά από τον Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο», είπε η Α. Ερωτοκρίτου. «Μεταφέρουμε την αλληλεγγύη μας στην πρόεδρο του Άγιου Σάββα Κατερίνα Πατρικίου που την καλούν να απολογηθεί γιατί οργάνωσε απεργία διαρκείας ενάντια στις απολύσεις των καθαριστριών. Κλιμακώνουμε απεργιακά απέναντι σε μια κυβέρνηση που έχει ανοίξει το δρόμο σε κάθε λογής πλούσιους εκβιαστές, που αμφισβητεί το δικαίωμά μας στην έκτρωση, την πρόσβασή μας στην υγεία. Είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να πάνε τα εκατομμύρια των εξοπλισμών στις ανάγκες μας».


Γιάννενα. Φωτό: FB/Λουίζα Γκίκα

 

Γιάννενα

Εκατοντάδες συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση και στην πορεία της 8 Μάρτη στα Γιάννενα. Η πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας ενάντια στον σεξισμό ενώθηκε με τη φοιτητική κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι από πολλούς χώρους του δημοσίου, υγεία, εκπαίδευση, δήμοι και άλλοι. Χαιρετισμοί έγιναν από το ΝΤ ΑΔΕΔΥ, την ΕΙΝΗ, το Σωματείο Συνταξιούχων, την ΕΛΜΕ, το Σύλλογο Εργαζομένων ΠΓΝΙ, το Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, το Φοιτητικό Σύλλογο Καλών Τεχνών κα. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία της Παλαιστίνιας Σούχα Κανό που έφερε το μήνυμα του αγώνα για λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Οι περισσότερες ομιλίες τόνισαν τη σημασία για την πάλη για ισότητα των γυναικών μέσα στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία, ενώ η σύνδεση ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τη διάλυση του κράτους ήταν άμεση. Από μεριά μας καλέσαμε σε απεργιακή κλιμάκωση ενάντια στην κυβέρνηση του σεξισμού, των γυναικοκτονιών, της φτώχειας και των ιδιωτικοποιήσεων.

Ακολούθησε διαδήλωση στο κέντρο της πόλης με την ΑΔΕΔΥ στην κεφαλή, και ακολούθησαν η ΕΙΝΗ, η Ένωση Γονέων, το Σωματείο Διανομέων, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αρχιτεκτονικής και Καλών Τεχνών, οργανώσεις της Αριστεράς. Συνθήματα αντισεξιστικά όπως «Με τις γυναίκες στην πρώτη τη γραμμή, παλεύουμε ενωμένες για την Ανατροπή», μαζί με αυτά για λευτεριά στην Παλαιστίνη και των φοιτητών/ριών που θέλουν να συνεχιστεί ο αγώνας με καταλήψεις ακούγονταν σε όλη την πορεία. Η διαδήλωση κατέληξε στο Δημαρχείο που τελεί υπό κατάληψη από φοιτητές ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων.

Λουίζα Γκίκα,
μέλος ΔΣ ΕΙΝΗ

 

Θεσσαλονίκη. Φωτό: Η Εργατική Αλληλεγγύη στη Θεσσαλονίκη

 

Θεσσαλονίκη

Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 8 Μάρτη και στη Θεσσαλονίκη. Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου καλούσαν η ΕΔΟΘ και το Εργατικό Κέντρο. Η διαδήλωση ενώθηκε με την πανεκπαιδευτική πορεία των φοιτητικών συλλόγων και των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, με κατάληξη το ΥΜΑΘ.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν και χαιρέτησαν η Έλλη Μέλλιου, από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, η Έφη Γεωργακοπούλου, από το Σωματείο Εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης των εξαρτήσεων, ο Γρηγόρης Παύλου, μέλος της ΕΕ της ΕΔΟΘ, η Χρύσα Καλογεράκη, από το ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων BETA CAE Systems και την Απεργιακή 8 Μάρτη, από τον Φοιτητικό Σύλλογο Μουσικού ΑΠΘ. Στην διαδήλωση πήραν μέρος το Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΘ Ιπποκράτειου, εργαζόμενες/οι από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, η Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων & Συνεργαζόμενων, το δίκτυο Filmmakers for Palestine, η Συνέλευση 8 Μάρτη, το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής-Φύλου ΣΥΡΙΖΑ.

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά οι γυναίκες στην Θεσσαλονίκη διεκδικούν με απεργία ισότητα, στήριξη του κοινωνικού κράτους, σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, αυξήσεις, προσλήψεις, λεφτά για τις ανάγκες μας και όχι για τον πόλεμο.

Δήμητρα Κομνιανού

 

Χανιά. Φωτό: Άννα Μαματσή

 

Χανιά

Εκατοντάδες συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία της 8 Μάρτη στα Χανιά. Από νωρίς ξεκίνησε να συγκεντρώνεται κόσμος στην πλατεία της Αγοράς. Συμμετείχαν με οργανωμένη παρουσία και πανό η Κίνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη, τα σωματεία της εκπαίδευσης ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Χανίων και συλλογικότητες όπως η Πρωτοβουλία Αντίστασης, η Κατάληψη Ρόζα Νέρα και το Δίκτυο Αναρχικών/Αντιεξουσιαστριών.

Η μαχητική πορεία πέρασε μέσα από κεντρικούς δρόμους και κατέληξε στην πλατεία Αγοράς. Μεταξύ άλλων ακούστηκαν συνθήματα όπως «Η απελευθέρωση των γυναικών είναι αγώνας όλων των εργατών», «Ρατσισμός – σεξισμός – πολεμοκαπηλεία, κάτω η Νέα Δημοκρατία», «Φίλοι Μητσοτάκη είναι οι βιαστές, Μίχοι – Εκκλησία και καπιταλιστές», «Διαλύουν την υγεία – διαλύουν την παιδεία, κάτω η Νέα Δημοκρατία», «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». 

Ακολουθεί το επόμενο ραντεβού στις 16 Μάρτη με συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς στις 12μμ, στο πλαίσιο των διεθνών κινητοποιήσεων και για την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού.

Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη - Χανιά

Χαιρετίζουμε τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν σήμερα στην παγκόσμια ημέρα γυναικών στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, τα Χανιά και σε άλλες πόλεις. Η φετινή 8η Μάρτη μετατράπηκε σε πανεργατικό απεργιακό κέντρο απέναντι στην κυβέρνηση του σεξισμού, των γυναικοκτονιών, των ιδιωτικοποιήσεων και της συμμετοχής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη Μέση Ανατολή.

Στην Αθήνα η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο, δεκάδες ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία μαζί με την Παλαιστινιακή Παροικία βρέθηκαν στο δρόμο διεκδικώντας ισότητα, στήριξη του κοινωνικού κράτους, το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, αυξήσεις, προσλήψεις, λεφτά για τις ανάγκες μας και όχι για τον πόλεμο.

Η οργανωμένη και μαζική παρουσία των καλλιτεχνών στην εξέδρα, που έστειλαν δυνατό μήνυμα για λευτεριά στην Παλαιστίνη και ενάντια στο σεξισμό, των συνδικαλιστριών από χώρους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα αλλά και των Παλαιστινίων αγωνιστριών έδωσαν το ιδιαίτερο εκρηκτικό μείγμα της φετινής απεργιακής 8ης Μάρτη.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να ιδιωτικοποιήσει την υγεία με τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, να ιδιωτικοποιήσει τα πανεπιστήμια, να επιτεθεί στο συνδικαλιστικό κίνημα βγάζοντας παράνομη την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση, απολύοντας συμβασιούχους για να πριμοδοτήσει τους εργολάβους, το εργατικό κίνημα απάντησε σε συνέχεια της απεργίας στις 28 Φλεβάρη ότι δεν θα περάσει!

Μέσα στη χειρότερη κρίση αυτού του βάρβαρου συστήματος που χρησιμοποιεί τη σεξιστική καταπίεση για να μπορεί να εκμεταλλεύεται την εργατική τάξη καλύτερα, έχουμε εναλλακτική. Παλεύουμε για μια κοινωνία της πραγματικής απελευθέρωσης. Όπου τον έλεγχο όλων των πτυχών της ζωής μας θα τον έχουμε η εργατική τάξη από τα κάτω, όπου οι ανάγκες μας θα βρίσκονται στο κέντρο και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

Κλιμακώνουμε απεργιακά ενάντια στην κυβέρνηση της καταστροφής!

8/3/2024
Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη