ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Η απόφαση Νετανιάχου για χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας είναι μια φρικαλέα κλιμάκωση των Ισραηλινών εκκαθαρίσεων σε βάρος των Παλαιστίνιων. Όλο το προηγούμενο διάστημα, πολύ πριν από την τελευταία επιχείρηση της Χαμάς, οι δυνάμεις του Ισραήλ χτυπούν συστηματικά ό,τι έχει απομείνει από τα παλαιστινιακά εδάφη, καταπατώντας κάθε πρόσχημα συμφωνιών με την Παλαιστινιακή Αρχή. Τώρα, επιχειρούν ξανά να καταλάβουν τη Γάζα με πρόσχημα την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Η παλαιστινιακή αντίσταση δεν είναι «τρομοκρατία».  Είναι αγώνας ύπαρξης ενός ηρωικού λαού ενάντια σε ένα ρατσιστικό κράτος-τρομοκράτη που θέλει να τον ξεριζώσει από τις εστίες του. Είναι χρέος του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς παντού να σταθεί στο πλευρό των Παλαιστίνιων ενάντια στο ισραηλινό απαρτχάιντ και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους του.

Αυτό το καθήκον είναι ακόμη πιο επιτακτικό για εμάς εδώ, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει σαν προτεραιότητα τον «άξονα» Ελλάδας-Ισραήλ που λειτουργεί σαν «μετόπισθεν» για τις ισραηλινές επιθέσεις και σαν «εμπροσθοφυλακή» για τις φιλοδοξίες του ελληνικού καπιταλισμού στην Ανατολική Μεσόγειο και τις ΑΟΖ.

Απαιτούμε να διακοπεί άμεσα κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις που συνεργάζονται με τις ισραηλινές επιθέσεις. Καλούμε όλες και όλους τους αγωνιστές/ριες του εργατικού κινήματος, της νεολαίας και της Αριστεράς να σταθούμε στο πλευρό των Παλαιστίνιων μέχρι τη νίκη. Για μια Παλαιστίνη ελεύθερη από τον Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο. 

Σοσιαλιστικό εργατικό Κόμμα
7 Οκτώβρη 2023