22/9/23 - Μετά την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 21 Σεπτέμβρη: ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΗ - ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων χαιρετίζουν τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς που συμμετείχαν σήμερα 21 Σεπτέμβρη, στην απεργία και στα απεργιακά συλλαλητηρια που κάλεσαν η ΑΔΕΔΥ,  τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες σε όλες τις πόλεις.

Η απεργία είχε μεγαλη επιτυχία. Δεκάδες χώροι δουλειάς του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα έμειναν κλειστοί και χιλιάδες απεργών, παράτις δυσκολίες της μετακίνησης συμμετείχαν στα απεργιακά συλλαλητηρια. Τα καράβια  αγκυροβόλησαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, δείχνοντας την δυναμη των ναυτεργατών απέναντι στους δολοφόνους εφοπλιστές. Στην Αθήνα, το τεραστιο μπλόκ των εποχικών δασοπυροσβεστών  υπογράμμιζε με πολύ μαζικό τρόπο,  οτι η τεραστια πανεργατική είχε στόχο την κυβέρνηση που έχει σπείρει την καταστροφή και τον θάνατο με την πολιτική της.

Έχει κάθε λογο η κυβέρνηση να τρέμει το εργατικό κίνημα και τη δύναμη του. Οπως ο νόμος Χατζηδάκη δεν κατάφερε να σταματήσει τις απεργίες έτσι και το νομοσχέδιο Γεωργιάδη θα μείνει στα χαρτιά και δεν θα μπορέσει να σταματήσει τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους. Η  προσπάθεια της κυβέρνησης να εμποδίσει την απεργία στις συγκοινωνίες , βγάζοντας παρανομη την απεργία τους πρίν καν την προκηρύξουν,  έπεσε στο κενό.

Ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων  ξεκίνησε την πορεία του απο την πλατεία Κλαυθμώνος με την ΑΔΕΔΥ, δεκάδες σωματεια απο τον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και συλλογικότητες. Διαδηλώσαμε  συσπειρώνοντας τα σωματεια των εργαζόμενων τα νοσοκομεία Γεννηματάς, Αγιος Σάββας, Ελενα Βενιζέλου, Αγλαία Κυριακού, του σωματείου ειδικευόμενων του ΨΝΑ Δαφνίου και εργαζόμενων απο το Αττικό με το πανό τους, τον Ευαγγελισμό και το Κρατικό της Νίκαιας. Μαζί διαδήλωσαν ο σύλλογος εργαζόμενων της ΓΓΔΗΛΕΔ και του Υπουργείο Οικονομικών, εργαζόμενοι απο το Βυζαντινό μουσείο και το Υπ. Πολιτισμου, οι εργαζόμενοι απο την Τσαμούρης ΑΕ, το δίκτυο του επισιτισμου «η καμαριέρα», η Ανατρεπτική Συσπίρωση Ηθοποιών. 

Στους  χαιρετισμους που πραγματοποιήθηκαν στην απεργιακή Συγκέντρωση, η Αργυρή Ερωτοκρίτου που μίλησε εκ μέρους του Συντονιστικού Νοσοκομείων ανέδειξε τον αντικυβερνητικό χαρκτήρα της απεργίας. Τόνισε την αναγκη να κλιμακώσουμε απεργιακά με απεργίες με διάρκεια για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Την κυβέρνηση που φέρνει καταστροφή και θάνατο με την πολιτική των περικοπών, της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων.

Μπροστά μας εχουμε την προσπαθεια να οργανώσουμε όλους τους χώρους δουλειάς, για να βγάλουμε απεργίες με διάρκεια. Στα Νοσοκομεία για να σώσουμε κόσμο από την υγειονομική βόμβα στη Θεσσαλία και σε όλη τη χώρα. Στην Εκπαίδευση για να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο. Στους ΟΤΑ για να μπορέσουν οι δήμοι να στηρίξουν τον κόσμο που έχει πληγεί από τις καταστροφές. Σε όλους τους κλάδους δημόσιου και ιδιωτικού για να σπάσουμε τη λιτότητα τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και για να υπερασπίσουμε τη δυνατότητα μας να απεργούμε και να αγωνιζόμαστε.

Φωτογραφία Stelios Mich απο "εργατική αλληλεγγυη"

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ