ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, Σύνταγμα, Πέμπτη 31/8, 7μμ.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, Σύνταγμα, Πέμπτη 31/8, 7μμ.

Ανεπιθύμητη η φασίστρια Μελόνι στην Ελλάδα!
Να ματαιώσουμε την επίσκεψη και την συνεργασία με το Μητσοτάκη!
Ανοιχτά σύνορα, στοπ στις ιδιωτικοποιήσεις!
 

Ωμή πρόκληση για τις δημοκρατικές ευαισθησίες της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου, που πάλεψε και πέτυχε να τσακίσει τους ναζί της Χρυσής Αυγής να κανονικοποιείται ο φασισμός με επίσημη επίσκεψη της Μελόνι, της νοσταλγού του Μουσολίνι, στην Αθήνα. Η επίσκεψη έρχεται μετά από δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βέμπερ που πρότεινε να ενταχθεί στη δύναμη του το κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας, το κόμμα των νοσταλγών του φασισμού.

Το άνοιγμα τους στην ακροδεξιά έρχεται να επικυρώσει τις επιλογές της ΕΕ-φρούριο, με το πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται και τη κλιματική κρίση να κατακαίει τα δάση, την στροφή στις πιο ακραίες ρατσιστικές πολιτικές των κλειστών συνόρων. Τις πολιτικές των συμφωνιών με Τουρκία, Λιβύη και Μαρόκο για να γίνουν ακόμη πιο φονικά και αδιάβατα τα συνοριακά περάσματα για τους πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από το θάνατο που σκορπάνε οι επεμβάσεις και οι πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ στις χώρες τους για να έρθουν στην Ευρώπη.

Η συνεργασία της κυβέρνησης της ΝΔ μαζί της στον πόλεμο κατά των προσφύγων και των μεταναστών σημαίνει ατέλειωτους πνιγμούς και ναυάγια από το Αιγαίο μέχρι το Λιβυκό. Θρηνήσαμε τους 600 πρόσφυγες στη Πύλο στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας -Ιταλίας σε ένα έγκλημα με ένοχη την κυβέρνηση Μητσοτάκη και συνένοχη την Μελόνι.

Επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, ότι η κυβέρνηση καλύπτει τους φασίστες και τους ανοίγει τον δρόμο, ενισχύοντας τη δολοφονική ρατσιστική της πολιτική κατά των προσφύγων με το κλείσιμο των συνόρων, τις επαναπροωθήσεις και τους κεφαλοκυνηγούς ναζί στον Έβρο.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ