12/5/23 - ΣΕΚ στις Σχολές - ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Γκρεμίσαμε τη ΔΑΠ, σειρά έχει ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

 

Οι φοιτητικές εκλογές στέλνουν 3 ξεκάθαρα μηνύματα. Τη καταβαράθρωση της ΔΑΠ, την επιβεβαίωση ενός μεγάλου αντισυστημικού ρεύματος και μια διαρκούς ριζοσπαστικοποίησης της νεολαίας στις σχολές και την ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και των σχημάτων της ΕΑΑΚ. Πανελλαδικά η συμμετοχή στις εκλογές ανέβηκε, ανέδειξε σε πρώτη δύναμη την ΠΚΣ και τρίτη με ποσοστό, που αγγίζει το 20%, τα σχήματα ΕΑΑΚ. 

Λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, αποδεικνύεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ότι τα ιδεολογικά στηρίγματα της ΝΔ μέσα στις σχολές καταρρέουν. Η κυβερνητική παράταξη,  που είναι ο εκφραστής του πανεπιστημίου επιχείρηση, της πανεπιστημιακής αστυνομίας, των ταξικών αποκλεισμών, των ρατσιστικών και σεξιστικών επιθέσεων έχασε ακόμη περισσότερο τα ποσοστά της  και  βλέπει τα μπλε κάστρα της να γίνονται προπύργια αγώνα.

 Υπάρχει μια τεράστια στροφή προς τα αριστερά στα πανεπιστήμια, που αποδεικνύει ότι η έκρηξη της εργατικής τάξης και της νεολαίας, μετά το έγκλημα στα Τέμπη με τις μεγάλες πανεργατικές απεργίες τον Μάρτη, δεν ήταν ένα στιγμιαίο κινηματικό ξέσπασμα ούτε μία συναισθηματική έκρηξη, αλλά η εμπειρία και η συνέχεια των αγώνων ενάντια στη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η διαμόρφωση ενός νέου αντισυστημικού ρεύματος.

Η νεολαία δεν είναι μόνη της σε αυτό το αντισυστημικό ρεύμα. Η πρωτομαγιά με τις μεγάλες εργατικές συγκεντρώσεις παντού,  έδειξε ότι είναι συνέχεια από τις πανεργατικές απεργίες στις 8 και στις 16 Μάρτη, είναι η ενότητα των απεργιών στους σιδηροδρόμους, στις τέχνες, στους δήμους, στην WOLT.

Έχουμε δύναμη όταν κάνουμε πράξη το σύνθημα «Φοιτητές-εργατιά μια φωνή και μια γροθιά». Φραγμό στις αντιδημοκρατικές επιθέσεις ύψωσαν οι απεργοί κόντρα στο νόμο Χατζηδάκη, οι διαδηλωτές κόντρα στα ΜΑΤ Χρυσοχοϊδη-Θεοδωρικάκου, η νεολαία κόντρα στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Η καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων ήρθε μέσα από τη δράση του αντιφασιστικού και του αντιρατσιστικού κινήματος, τα σεξιστικά εγκλήματα έχασαν την ασυλία τους χάρη στους αγώνες που έκαναν την 8 Μάρτη πανεργατική απεργία. Η φετινή 8 Μάρτη, που ένωσε την οργή ενάντια στην καταπίεση με την έκρηξη ενάντια στους δολοφόνους των Τεμπών, έγραψε με μεγάλα γράμματα αυτή την αλήθεια.

  Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες, είτε στις 22 Μάη είτε μετά από δεύτερο γύρο εκλογών τον Ιούλη, θα βρει μπροστά της αυτό το ρεύμα. Αυτές οι εμπειρίες υπάρχουν μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε όλα τα στέκια της νεολαίας. Αυτές είναι οι εστίες αντίστασης στη συστημική σήψη και έχουν ισχυρούς δεσμούς με την αριστερά που στάθηκε στο πλευρό τους σε κάθε μάχη.  Το ΣΕΚ πάλεψε και παλεύει συνεχώς σε αυτή την κατεύθυνση.

 Γι’ αυτό έχει σημασία στις 21 Μαϊου να ενισχύσουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και με την ψήφο μας. Κάθε ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι πολιτική και οργανωτική ενίσχυση των δεσμών που χτίσαμε μέσα στους αγώνες μας. Και δυναμώνει την προοπτική ότι η πραγματικά ανατρεπτική δύναμη, το εργατικό κίνημα θα πάει τη σύγκρουση με το σύστημα ως το τέλος.

 Χρειαζόμαστε επαναστατικές ιδέες  για να ανοίξουμε αυτή την προοπτική, να συζητήσουμε από το πως συνεχίζουμε μετά τις εκλογές μέχρι το αν μπορούν οι εργάτες να κυβερνάνε. Για αυτά τα ερωτήματα συζητάμε και αναζητούμε απαντήσεις  στις 7-9 Ιουλίου στο φεστιβάλ επαναστατικών ιδεών Μαρξισμός 2023, στην Νομική.

  Μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο των αγώνων μας με την δύναμη της τάξης μας,για να γκρεμίσουμε την κυβέρνηση των ιδιωτικοποιήσεων,του σεξισμού,του ρατσισμού,για να αρχίσουμε να ξηλώνουμε το σύστημα τους με κρατικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση για τα αφεντικά,για να ανοίξουμε τον δρόμο για εργατικό έλεγχο παντού. Δυναμώνουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά, στηρίζουμε -ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ελάτε να παλέψουμε μαζί!

 
Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα στις Σχολές
www.sekonline.gr • Tηλ. 6955 393478