5/3/23 - Απεργιακό συλλαλητήριο, Κυριακή 5/3, Σύνταγμα 11πμ

Στέρεψαν τα δάκρυα και η θλίψη
Ώρα για απεργίες για να ανατρέψουμε τους δολοφόνους
Απεργιακό συλλαλητήριο, Κυριακή 5/3, Σύνταγμα 11πμ

Οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωράνε σε νέα 48ωρη απεργία 4 και 5 Μαρτίου και καλούν σε συλλαλητήριο την Κυριακή 5 Μάρτη στις 11 πμ στο Σύνταγμα. Σε αυτήν την κινητοποίηση θα βρεθούμε όλοι και όλες για να διαδηλώσουμε στο πλευρό τους, απέναντι σε μια εγκληματική κυβέρνηση.

Γιατί η σύγκρουση των τραίνων στα Τέμπη με τους 60, μέχρι στιγμής, νεκρούς και τους δεκάδες αγνοούμενους δεν είναι ατύχημα, είναι ένα τεράστιο έγκλημα που βαραίνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλες τις κυβερνήσεις που φρόντισαν για τη διάλυση και το ξεπούλημα των δημόσιων σιδηροδρόμων.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τα πάντα για να αποφύγει την οργη του κόσμου. Προσπαθεί να ρίξει το βάρος των δεκάδων θανάτων στις πλάτες του σταθμάρχη για να αποφύγει τις δικές της ευθύνες. Μιλάει για “εθνικό πένθος” για να επιβάλλει τη σιωπή.

Όμως δεν μπορεί να σταματήσει το ποτάμι της οργής που φουσκώνει καθημερινά. Οι απανωτές καθημερινές διαδηλώσεις με δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές τωρα προχωράνε ενα βήμα παρακάτω.

Η απόφαση των εργαζόμενων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία στις 4 και 5 Μάρτη, είναι το παράδειγμα για όλα τα σωματεία. Με απεργίες να ξηλώσουμε αυτήν τη δολοφονική κυβέρνηση.

Γι' αυτό όλες και όλοι πρέπει να βρεθούμε στο πλευρό τους στο συλλαλητήριο που οργανώνουν την Κυριακή 5 Μάρτη στις 11 πμ στο Σύνταγμα. Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία όλες τις συλλογικότητες, να στηρίξουν την κινητοποίηση αυτή.

Όμως ακόμη περισσότερο χρειαζόμαστε πανεργατική απάντηση. Να βγει μαζικά στους δρόμους η οργή και ο θυμός που βράζει σε όλους τους εργατικούς χώρους. Απαιτούμε από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, από τις ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να μετατρέψουν την φετινή 8 Μάρτη που είναι ήδη προκηρυγμένη απεργιακή κινητοποίηση σε πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Για να διεκδικήσουμε επανακρατικοποίηση του ΟΣΕ και όλων των επιχειρήσεων που έχουν ξεπουληθεί όλες τις τελευταίες δεκαετίες χωρίς καμιά αποζημίωση στα αρπακτικά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα. Γιατί η ιδιωτικοποίηση φέρνει κέρδη για τα αρπακτικά της αγοράς και θάνατο για τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους της τάξης μας.

Γιατί θυμόμαστε ότι πριν από ένα χρόνο θρηνήσαμε νεκρό λιμενεργάτη στο Λιμάνι του Πειραιά, στην Cosco. Γιατί δεν ξεχνάμε την εργολαβική εργάτρια της καθαριότητας που δολοφονήθηκε στο Ξυλόκαστρο πριν ενάμιση μήνα.
Για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ