13/12/22 - Διαδήλωση οργής για τη δολοφονία του Κ.Φραγκούλη

Δείτε εδώ φωτό από τη διαδήλωση

 

Οργή και δίψα για ΔΗΚΕΟΣΙΝΗ πλημμύρισε το κέντρο της Αθήνας, στη διαδήλωση που καλέστηκε λίγες ώρες πριν, μόλις ανακοινώθηκε ο θάνατος του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, δολοφονημένου από μπάτσο της ομάδας ΔΙΑΣ. Πολλές χιλιάδες βάδισαν από τα Προπύλαια στο Σύνταγμα και κατέληξαν στην Ομόνοια με συνθήματα ενάντια στην κυβέρνηση και την αστυνομική τρομοκρατία.

Η ΕΛΑΣ επιχείρησε πολλές φορές να διαλύσει τη διαδήλωση με χημικά, κρότου λάμψης και εκτόξευση νερού από την αύρα, τόσο στην Πανεπιστημίου, όσο και στη Σταδίου, αλλά δεν τα κατάφερε.
Δυναμικό το μπλοκ της ΚΕΕΡΦΑ με πανό που έγραφε “Σκοτώνουν Ρομά και μετανάστες – Κάτω η κυβέρνηση του ρατσισμού” και του ΣΕΚ με το ιστορικό πανό από την εξέγερση του Δεκέμβρη “Κάτω οι Δολοφόνοι”. “Ο Μητσοτάκης με την Καϊλή – Εμείς με τους Ρομά για την ανατροπή”, “Στις τράπεζες λεφτά – στη νεολαία σφαίρες – για τούτη την κυβέρνηση τελειώνουνε οι μέρες” και “Κάτω τα χέρια απ' τους Ρομά” μερικά από τα συνθήματα που φωνάχτηκαν.
Επόμενο βήμα στο οποίο καλεί και η πρωτοβουλία των αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων που κάλεσαν την αποψινή διαδήλωση, είναι το απεργιακό συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 15/12, στις 12μεσ, στα Προπύλαια.

Φωτο: Στέλιος Μιχαηλίδης / Εργατική Αλληλεγγύη