Ανακοίνωση του ΣΕΚ για τη συμπόρευση

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Γραφείο Τύπου

Ενημερωτικό Δελτίο

 

Επειδή κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο ένα κείμενο με τίτλο «Πολιτική Συμφωνία ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Πρωτοβουλία για τη Μετωπική Συμπόρευση», θα θέλαμε να κάνουμε γνωστά τα εξής:

1. Στη συνεδρίαση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 23 Δεκέμβρη εκφράστηκε έντονη διαφωνία από τα μέλη του οργάνου που ανήκουν στο ΣΕΚ και στην ΟΚΔΕ-Σπάρτακος για την πορεία των σχετικών διαπραγματεύσεων. Συγκεκριμένα εκφράστηκαν δυο βασικές αντιρρήσεις

(α) Η εξουσιοδότηση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου (ΠΣΟ) της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς την ΚΣΕ για να προχωρήσει σε συναντήσεις μετωπικής-εκλογικής συνεργασίας υπόκειται στην έγκριση της Συνδιάσκεψης που είχε προκηρυχθεί για τις 17-18 Γενάρη. Από τη στιγμή που η πλειοψηφία της ΚΣΕ αναβάλει τη Συνδιάσκεψη, έχει χάσει αυτή την εξουσιοδότηση. Δεν νομιμοποιείται, επομένως, ούτε να συνάπτει συμφωνίες, ούτε πολύ περισσότερο να τις δημοσιοποιεί χωρίς την έγκριση κανενός.

(β) Παραμένει θεμελιώδης πολιτική διαφορά μεταξύ ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΠΜΣ η αναφορά στον αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα της ανατροπής. Όχι μόνο οι δυνάμεις του ΣΕΚ αλλά και πλήθος συντρόφων και συντροφισσών που συσπειρώνονται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αποδέχονται τον ακρωτηριασμό του αντικαπιταλιστικού χαρακτήρα.

2. Τα ζητήματα αυτά θα συζητηθούν σε έκτακτο γύρο συνελεύσεων των τοπικών επιτροπών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο διάστημα 2-5 Γενάρη 2015 και σε συνεδρίαση του ΠΣΟ στις 6 Γενάρη, όπως αποφάσισε η συνεδρίαση της ΚΣΕ της 23/12. Μέχρι τότε, κανείς δεν νομιμοποιείται να διαδίδει πραξικοπηματικά ότι το θέμα έχει λήξει με πολιτική συμφωνία ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΠΜΣ.

 

Αθήνα 24 Δεκέμβρη 2014-12-24

Επικοινωνία: sek@otenet.gr