11/7/22 - ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ 2022, 8-9-10 Ιούλη: Δείτε εδώ εικόνες από το τριήμερο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 Ιούλη

Ξεκίνησε σήμερα το τριήμερο φεστιβάλ επαναστατικών ιδεών "Μαρξισμός 2022" στη Νομική της Αθήνας.
Με επιτυχία έγιναν οι πρώτες συζητήσεις, ενώ σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η κεντρική εκδήλωση της ημέρας "Οι κρίσεις δικές τους, οι αντιστάσεις δικές μας".
Το σημερινό πρόγραμμα θα κλείσει με την προβολή, σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα, του αντιρατσιστικού ντοκιμαντέρ "Let me breathe" του Θωμά Σίδερη.
Οι συζητήσεις συνεχίζονται αύριο από τις 10πμ. Σας περιμένουμε όλους και όλες στο ετήσιο φεστιβάλ του ΣΕΚ για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την εργατική εναλλακτική στο σύστημα της καταστροφής!

Δείτε εδώ φωτό από το πρόγραμμα της Παρασκευής


ΣΑΒΒΑΤΟ 9 Ιούλη

Γεμάτα αμφιθέατρα σε όλες τις συζητήσεις, αιχμηρές και εμπνευστικές ομιλίες πάνω στα πιο κρίσιμα για το εργατικό κίνημα και την αριστερά θέματα, θυελλώδης κουβέντα σε κάθε αίθουσα με απανωτές παρεμβάσεις από το ακροατήριο, χαρακτήρισαν τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ Μαρξισμός 2022.
Η Νομική της Αθήνας έχει μετατραπεί σε σχολή επαναστατικών ιδεών και οργάνωσης των αγώνων ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ και το βάρβαρο σύστημα που υπηρετεί. Την πολιτική συζήτηση ενισχύει το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο και οι εκατοντάδες τίτλοι βιβλίων που προτείνει.
Την ημέρα κλείνουν αυτή την ώρα οι The Dudettes-Worker's Music με εργατικά τραγούδια από την αμερικανική folk παράδοση.
Συνεχίζουμε αύριο στην τελευταία ημέρα του τριημέρου με πολλές ακόμα συζητήσεις που θα δυναμώσουν την προοπτική της ανατροπής. Μην τις χάσετε!

Δείτε εδώ φωτό από το πρόγραμμα του Σαββάτου


 

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 Ιούλη

Με την εκδήλωση "Πάλη για την ανατροπή, πάλη για τον σοσιαλισμό" ολοκληρώθηκε χτες το απόγευμα το φεστιβάλ Μαρξισμός 2022 στη Νομική της Αθήνας.
Ήταν το ιδανικό κλείσιμο για το τριήμερο και όλη την πολιτική συζήτηση που είχε προηγηθεί στις δεκάδες συζητήσεις του.
Η τρίτη και τελευταία ημέρα του φεστιβάλ αποτέλεσε δυνατή συνέχεια των δυο προηγούμενων, με μεγάλη συμμετοχή σε όλες τις κουβέντες (φωτο).
Αναλυτική παρουσίαση του Μαρξισμού θα υπάρχει στην Εργατική Αλληλεγγύη που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 13 Ιούλη.

Δείτε εδώ φωτό από το πρόγραμμα της Κυριακής