19/5/22 - “Υποδοχή” Μητσοτάκη στο Αγλαΐα Κυριακού

Δείτε εδώ φωτό απο την “υποδοχή” Μητσοτάκη στο Αγλαΐα Κυριακού

 

Μόνο με πανκινητοποίηση της αστυνομίας κατάφερε να μπει ο Μητσοτάκης σήμερα το πρωί στο Αγλαΐα Κυριακού. Μέσα στον προαύλιο χώρο τον "υποδέχτηκαν" με συνθήματα δεκάδες εργαζόμενοι/ες του νοσοκομείου, ενώ κι έξω τον "περίμεναν" οι συνάδελφοι/ισσές τους σε αναστολή.

Αφού γέμισε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο με μπάτσους δυσχεραίνοντας την πρόσβαση σε γονείς, παιδιά κι ασθενοφόρα, ο Μητσοτάκης παραβρέθηκε σε τελετή παράδοσης “ανακαινισμένου” τμήματος παιδιατρικής κλινικής που, όπως έλεγαν οι εργαζόμενοι, «απλά το έβαψαν κι άλλαξαν τα κρεβάτια, χωρίς να έχει γίνει μία πρόσληψη για να λειτουργήσει».
“Λεφτά για την Υγεία, Όχι για τον πόλεμο και την αστυνομία”, “Φτώχεια, απολύσεις, τρομοκρατία, Κάτω η Νέα Δημοκρατία” ήταν κάποια από τα συνθήματα που φώναξαν οι εργαζόμενοι/ες εκφράζοντας την οργή τους για την δολοφονική κυβερνητική πολιτική στο ΕΣΥ.
Το Σωματείο Εργαζόμενων στο Αγλαϊα Κυριακού πραγματοποιεί σήμερα και αύριο εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ και αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της Αγωνιστικής Ενωτικής Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή (ΑΕΠΑ), που βρέθηκαν ξανά σήμερα στην πρώτη γραμμή της κινητοποίησης με το πανό του Σωματείου, παλεύουν για να κλιμακωθεί ο αγώνας ενάντια στην κυβέρνηση της πολεμοκαπηλείας, του θανάτου και της καταστολής.
Διαβάστε περισσότερα στην Εργατική Αλληλεγγύη που κυκλοφορεί: https://ergatiki.gr/article.php?id=25949&issue=1522

Φωτορεπορτάζ: Λένα Βερδέ/Εργατική Αλληλεγγύη