18-19/11: 24ωρη απεργία και 3ωρη στάση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ για το θανατηφόρο δυστύχημα στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι απεργοί της ΣΤΑΣΥ στις 18/11 έξω από τα κεντρικά της εταιρίας στην Αθηνάς για τον συνάδελφο τους που έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας. Οι εργαζόμενοι καταδεικνύουν ως υπεύθυνη την πολιτική των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων. Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ παρέμειναν ακινητοποιημένα λόγω της 24ωρης απεργίας.

Στις 19/11, πλήθος συναδέλφων του στη ΣΤΑΣΥ, στο πλάι της οικογένειας του που θρηνούσε, παρευρέθηκε σήμερα στο Γ' Νεκροταφείο Αθηνών για να αποχαιρετίσει τον Πέτρο Γιάμαλη, εργαζόμενο στη ΣΤΑΣΥ που έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα σε συρμό λείανσης.

Τα σωματεία εργαζομένων ΣΤΑΣΥ κήρυξαν 3ωρη στάση εργασίας από τις 11πμ μέχρι τις 2μμγια να μπορέσουν να παρευρεθούν οι συνάδελφοί του στην κηδεία του Πέτρου.

Ταυτόχρονα με την οδύνη, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την υπόσχεση ότι θα αγωνιστούν για να τιμωρηθούν οι ένοχοι του άδικου χαμού του, για να είναι ο τελευταίος που θα θρηνήσουν ως θύμα στον εργασιακό τους χώρο.

Η επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας κατηγορεί τη διοίκηση του ΣΤΑΣΥ για παραλείψεις και παλινωδίες, ενώ με ευθύνη των σωματείων θα ξεκινήσει έρευνα γύρω από το τραγικό συμβάν.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ και την συνέντευξη του προέδρου του ΣΕΛΜΑ, Σπύρου Ρεβύθη στην Εργατική Αλληλεγγύη που κυκλοφορεί.