10/9/21: Το Καραβάνι της Υγείας στη Θεσσαλονίκη

Ένα ποτάμι απεργών από νοσοκομεία όλης της χώρας ξεκίνησε νωρίς το πρωί από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και βάδισε μέχρι το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Η διαδήλωση συνεχώς μεγάλωνε καθώς περνούσε από νοσοκομεία της πόλης με νέα μπλοκ υγειονομικών να ενώνονται με την πορεία των συναδέλφων τους. Κυριάρχησαν τα συνθήματα “Πλεύρη Μητσοτάκη ακούστε το καλά, όλοι οι εργαζόμενοι θα μείνουν στη δουλειά” και “Μητσοτάκη κάθαρμα”. Βασική αιχμή των απεργών η αντίσταση στις χιλιάδες απολύσεις και την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ που προωθεί η κυβέρνηση με πρόσχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Η διαδήλωση σε όλη τη διαδρομή της ξεσήκωνε τη συμπαράσταση και τις επευφημίες όσων τη συναντούσαν.

Μαζική παρουσία είχε το Συντονιστικό Νοσοκομείων μαζί με το οποίο βάδισαν μια σειρά σωματεία και επιτροπές αγώνα νοσοκομείων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων. Ακολούθησε συνέλευση του Συντονιστικού στο πάρκο του ΕΚΘ για τα επόμενα βήματα της απεργιακής κλιμάκωσης.
Επόμενος μεγάλος σταθμός η πανεργατική πολιορκία του Μητσοτάκη αύριο Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, με προσυγκέντρωση του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης και του Συντονιστικού Νοσοκομείων στις 5.30μμ Αγίας Σοφίας και Εγνατίας.
 
Δείτε φωτογραφίες από τη μεγάλη απεργιακή διαδήλωση των υγειονομικών την πρώτη μέρα του αγωνιστικού διημέρου στη Θεσσαλονίκη, που θα κορυφωθεί με το πανεργατικό συλλαλητήριο των συνδικάτων αύριο στη ΔΕΘ, εδώ.

Ρεπορτάζ: Λένα Βερδέ
Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης, Φεγιάζ Μπαϊράμ