Συντονιστικό Νοσοκομείων: Η ταξική ξεφτίλα σας δεν έχει πάτο

Σε κάθε βήμα που κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν σταματάει να επιδεικνύει τις προτεραιότητες της στη διαχείριση της πανδημίας. Φτάσανε στο σημείο να αναβάλουν τον εμβολιασμό στους υγειονομικούς του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» για να εμβολιαστούν στη θέση τους κυβερνητικά στελέχη! Η λίστα των VIP (όπως οι ίδιοι έχουν ονομάσει) μπαίνει πάνω από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο-σύμβολο κατά της πανδημίας.

Λίγες μέρες νωρίτερα επιδόθηκαν σε άνευ προηγουμένου υποχρεωτικές μετακινήσεις γιατρών στη βόρεια Ελλάδα από νοσοκομεία της Αττικής. Φυσικά μιλάμε για την κυβέρνηση που ψήφισε μείωση κατά 570 εκατομμύρια ευρώ στις δαπάνες για τη δημόσια υγεία στον προϋπολογισμό του 2021.

Μέσα στη χειρότερη πανδημία η κυβέρνηση δείχνει ξανά και ξανά το απάνθρωπο πρόσωπό της, τις βαθιά ταξικές επιλογές της. Στέλνει καθημερινά χιλιάδες να συνωστίζονται σε χώρους δουλειάς χωρίς κανέναν έλεγχο και μετά μας ζητάει να κλεινόμαστε στα σπίτια μας. Μετράμε εκατοντάδες νεκρούς και αρνούνται πεισματικά να κάνουν μαζικές προσλήψεις στην υγεία. Οι κλίνες ΜΕΘ συνεχίζουν να είναι ασφυχτικά γεμάτες και συνεχίζουν να αποζημιώνουν με σκανδαλώδη ποσά τους κλινικάρχες της ιδιωτικής υγείας. Η υπόσχεση για ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά πάει περίπατο. Ενώ σχεδιάζεται μαζικός εμβολιασμός για τον πληθυσμό καμία ουσιαστική προετοιμασία δεν έχει γίνει.

Η οργή και η αγανάκτηση που προκαλεί αυτή η κυβέρνηση πρέπει να μετατραπεί σε δύναμη ανατροπής. Είναι αγώνας ζωής και τον δίνει ταυτόχρονα η συντριπτική πλειοψηφία του πλανήτη απέναντι σε ένα σύστημα που θέλει να μας καταδικάσει στο θάνατο για τα κέρδη των καπιταλιστών. 

Μπορούμε να τον κερδίσουμε!