17/11/20 - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2020 - Η απαγόρευση έσπασε!

Φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις στην Αθήνα που έσπασαν την απαγόρευση της κυβέρνησης.
Το Πολυτεχνείο είναι εδώ!

Ανακοίνωση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος:

Η ματαίωση της απαγόρευσης των πορειών του Πολυτεχνείου από την μαζική παρουσία στους δρόμους αγωνιστών του εργατικού κινήματος, της νεολαίας και της αριστεράς, παρά την πρωτοφανή μετά την πτώση της χούντας αστυνομοκρατία, είναι μια συντριπτική ήττα των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης της ΝΔ.

Πανικόβλητη και απομονωμένη η κυβέρνηση της ΝΔ που έχει την ευθύνη των εκατοντάδων νεκρών από την εξάπλωση της πανδημίας, δεν κατάφερε να οχυρωθεί πίσω από την αναστολή του συντάγματος, τις αύρες, τα ΜΑΤ και τα κανόνια νερού. Αντί να πολιορκεί την πορεία του Πολυτεχνείου και να επιβάλει σιγή νεκροταφείου, βρέθηκε πολιορκημένη από διαδηλωτές σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμὠνος και στην Πανεπιστημίου, στη Θεσσαλονίκη στο κέντρο της πόλης.

Ο Χρυσοχοίδης συνέχισε το κρεσέντο τσαμπουκά κατά των αγωνιστών της αριστεράς με εντολή για μαζικές συλλήψεις αγωνιστών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ έριξαν χημικά και έβαλαν με κανόνια νερού κατά του μπλόκ του ΚΚΕ στη Πανεπιστημίου.

Η τρομοκρατία δεν λύγισε το Πολυτεχνείο!
Στην πλατεία Κλαυθμώνος εργαζόμενοι και φοιτητές, γιατροί και νοσηλευτές με τις λευκές φόρμες μαζί με τον Δημήτρη Παπαχρήστο, εκφωνητή του Ραδιοφώνου της κατάληψης του Πολυτεχνείου το 1973, ένωσαν τις γροθιές τους με τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος πίσω από το πανό “Ο δρόμος του Νοέμβρη επαναστατικός. Παρά τις απειλές της Αστυνομίας η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και ήταν ηχηρή απάντηση στη κυβέρνηση.

Η δυναμική παρουσία του εργατικού κινήματος, της νεολαίας και της αριστεράς σήμερα είναι ένας σταθμός στη σύγκρουση με την κυβέρνηση της ΝΔ που φαντάζεται ότι μπορεί να τελειώνει με το Πολυτεχνείο. Το Πολυτεχνείο ζει και θα γίνει ο εφιάλτης τους καθημερινά.

Απαιτούμε να σταματήσει η βάρβαρη τρομοκρατία της κυβέρνησης , να αρθεί πλήρως το καθεστώς αντισυνταγματικών απαγορεύσεων των πορειών και να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Θα μας βρούνε μπροστά τους, άμεσα , στην μεγάλη Πανεργατική Απεργία στις 26 Νοέμβρη γιατί ο αγώνας για την ζωή, για να βάλουμε φρένο στον κορονοϊό περνάει μέσα από την οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης και της νεολαίας.
Νικάμε και συνεχίζουμε μέχρι να ξηλώσουμε τις επιθέσεις του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοίδη!
Το Πολυτεχνείο ήταν μόνο η αρχή!

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ,
Τρίτη 17 Νοέμβρη 2020


Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης, Γιώργος Πίττας, Λένα Βερδέ, Μάνος Νικολάου, Αφροδίτη Φράγκου / Εργατική Αλληλεγγύη