22/10/20 – Πορεία μαθητών και φοιτητών

Δείτε εδώ φωτό από το σημερινό συλλαλητήριο μαθητών στο κέντρο της Αθήνας.

Μαζί τους διαδήλωσαν φοιτητικοί σύλλογοι. Η πορεία βάδισε από τα Προπύλαια με πορεία προς το Σύνταγμα και πάλι πίσω. Οι μαθητές Anticapitalista κατέβηκαν στην πορεία με πανό “Προσλήψεις καθηγητών και καθαριστριών, λεφτά για την Υγεία και την Παιδεία”.

Τα συνθήματα στην πορεία αφορούσαν τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας και ενίσχυση της χρηματοδότησης της Παιδείας, αλλά και για λεφτά για την Υγεία, ενάντια στους φασίστες και τους πολεμικούς εξοπλισμούς, ακόμα για τον Ζακ Κωστόπουλο.

Οι μαθητές και οι φοιτητές έχουν κάθε λόγο να συνεχίζουν τις διαδηλώσεις. Την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού εκτινάσσονται και εκατοντάδες σχολεία και τμήματα κλείνουν λόγω κρουσμάτων, η κυβέρνηση και το Υπουργείο συνεχίζει να αδιαφορεί, αφήνοντας τα σχολεία με τρομερές ελλείψεις. Ακόμα και μετά τη Γ' φάση προσλήψεων αναπληρωτών, δεν έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις εκπαιδευτικών που χρειάζονται για να γίνονται όλα τα μαθήματα, ενώ τα τμήματα παραμένουν με 25 μαθητές ανά τάξη. Η απολύμανση είναι ελλιπής και το ελάχιστο προσωπικό καθαριότητας αναγκάζεται να βγάζει παραπάνω δουλειά για να καλύψει τα στοιχειώδη.
Αντί για μαζικές προσλήψεις στην Γ' βάθμια εκπαίδευση, κλείνουν τις σχολές και τις λειτουργούν με τηλεμαθήματα.
Στο τέλος της διαδήλωσης οι μαθητές Anticapitalista επισκέφτηκαν το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο.

Φωτό: Μάνος Νικολάου