10/6/20 - Πανελλαδική Κινητοποίηση του Επισιτισμού-Τουρισμού

Φωτογραφίες από τη σημερινή μαζική πανελλαδική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού και του Τουρισμού.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 12μες στο Υπουργείο Εργασίας και με πορεία κατέληξε στο πλάι της Βουλής στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή από δεκάδες σωματεία, επιτροπές αγώνα και ομοσπονδίες: η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζόμενων Επισιτισμού Τουρισμού, η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, επιχειρησιακά σωματεία ξενοδοχοϋπαλλήλων της Αθήνας, το Σωματείο Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών, σπουδαστές του κλάδου, σωματεία ξενοδοχοϋπαλλήλων και επισιτισμού από Μεσσηνία, Λασίθι, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Κέρκυρα, Πάργα Πρέβεζας καθώς και οι Οδηγοί Τουριστικών Λεωφορείων της Κρήτης.

Στο τέλος της συγκέντρωσης ανακοινώθηκε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν κατά τόπους με πανελλαδικό συντονισμό, καθώς τα αιτήματα για στήριξη όσων μείνουν άνεργοι, αλλά και για τις συνθήκες εργασίες και τις συλλογικές συμβάσεις, δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Διαβάστε περισσότερα στην Εργατική Αλληλεγγύη που κυκλοφορεί https://ergatiki.gr/article.php?id=22392&issue=1425

Φωτό/ρεπορτάζ: Μάνος Νικολάου