13/5/20 - Φεστιβάλ επαναστατικών ιδεών - 30 Μάη: Να αλλάξουμε το σύστημα!

Για μια εργατική εναλλακτική απέναντι στην πολλαπλή αποτυχία του καπιταλισμού

Ο συνδυασμός της πανδημίας με την οικονομική κρίση παίρνει ζοφερές διαστάσεις. Οι κυβερνήσεις μιλάνε για έξοδο από την καραντίνα, αλλά στην πράξη οδηγούν τον κόσμο στο επόμενο κύμα της πανδημίας με χιλιάδες να έχουν χάσει τη δουλειά τους, με περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες, με τη δημόσια υγεία πιο εξασθενημένη και καταπονημένη.

Το μόνο που σκέφτονται οι από πάνω είναι πώς να εμποδίσουν τις εργατικές αντιστάσεις με κάθε τρόπο: με τον φόβο, με τον περιορισμό των ελευθεριών, με ρατσιστικές και σεξιστικές εκστρατείες, με τις συκοφαντίες για “ανευθυνότητα” σε βάρος της Αριστεράς, των συνδικάτων, του κόσμου που παλεύει. Αλλά δεν τους περνάει. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό-επισιτισμό, οι άνθρωποι των τεχνών έχουν ήδη ανοίξει το δρόμο της αντίστασης. 

Ιστορικά, σε κάθε μεγάλη κρίση του συστήματος η οργή της εργατικής τάξης ξέσπασε σε μεγάλες εκρήξεις που έφτασαν σε επαναστάσεις. Αυτή η παράδοση εμπνέει και τους δικούς μας αγώνες σήμερα για να σώσουμε ζωές από τις καταστροφικές αποτυχίες του καπιταλισμού και να δυναμώσουμε την προοπτική για μια κοινωνία όπου οι ζωές μας θα είναι πάνω από τα κέρδη τους.

Δηλώστε συμμετοχή στις εκδηλώσεις που οργανώνει διαδικτυακά το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα στις 30 Μάη.

Ομιλητές

Πάνος Γκαργκάνας, Εργατική Αλληλεγγύη

Ιάννης Δελατόλας, Marx21-US

Αργυρή Ερωτοκρίτου, ΔΣ Σωματείου Γεννηματάς

Έμμα-Μισέλ Νουαλάλ, μετανάστρια από το Καμερούν

Προκόπης Παπαστράτης, ιστορικός

Νίκος Στραβελάκης, οικονομολόγος

Μαρία Στύλλου, Σοσιαλισμός από τα Κάτω


Θέλω να συμμετέχω στις εκδηλώσεις στις 30 Μάη

Επικοινωνείστε: Τηλ. 6946 859704, 210 5221509  - email: ergatiki@gmail.com

Τιμή συμβολικής ενίσχυσης: 3€