11/3/20 - Απεργία σε Υπηρεσία Ασύλου και ΜΚΟ Άρσις

Δείτε εδώ φωτό από την συγκέντρωση

 

Απεργιακή απάντηση στα ρατσιστικά μέτρα της κυβέρνησης έδωσαν οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Ασύλου και της ΜΚΟ Άρσις. Μεγάλη είναι η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν συντονισμένα τα δύο σωματεία. Aντίστοιχα μαζική ήταν και η απεργιακή διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί.

Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στην πορεία που ακολούθησε στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής συμμετείχαν εκτός από δεκάδες απεργούς των δύο χώρων, η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα, το αριστερό αγωνιστικό σχήμα των δικηγόρων Εναλλακτική Παρέμβαση - Δικηγορική Ανατροπή και πλήθος αλληλέγγυων.

Τα δύο σωματεία με την απεργία συγκρούονται τόσο με τα μέτρα που έφερε σε ισχύ από την αρχή της χρονιάς το σχετικό ρατσιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, όσο και με τα “έκτακτα” μέτρα που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ την περασμένη βδομάδα.

Στα μεν μέτρα του ΚΥΣΕΑ περιλαμβάνεται η αναστολή του δικαιώματος υποβολής αίτησης ασύλου και οι άμεσες απελάσεις, στο δε νέο καθεστώς που επιβάλει το ψηφισμένο νομοσχέδιο, προωθείται η απόρριψη των αιτημάτων ασύλου, αναγγέλεται το χτίσιμο κλειστών στρατοπέδων – φυλακών προσφύγων και επισπεύδονται οι απελάσεις. Ταυτόχρονα τα δύο σωματεία επισημαίνουν το άθλιο εργασιακό καθεστώς, της εντατικοποίησης και της επισφάλειας στο οποίο εργάζονται οι εργαζόμενοι τόσο της Υπηρεσίας Ασύλου, όσο και στις ΜΚΟ.

φωτο: Στελιος Μιχαηλίδης / Εργατική Αλληλεγγύη