18/12/19 - Συναυλία ενάντια στις ανεμογεννήτριες

Χιλιάδες πήραν μέρος την Τετάρτη 18/12 το βράδυ στην εξ' αναβολής (λόγω βροχής) συναυλία στην πλατεία Κοραή στο κέντρο της Αθήνας που κάλεσαν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού, η «Πρωτοβουλία Αθήνας για την Προστασία των Αγράφων» και η «Επιτροπή Αγώνα Αγραφιωτών». (δείτε περισσότερες φωτό εδώ)

Η ανταπόκριση ήταν για άλλη μια φορά εντυπωσιακή καθώς συμμετείχαν κάτοικοι από πάρα πολλές περιοχές της χώρας που απειλούνται από τις τεράστιες βιομηχανικού τύπου ανεμογεννήτριες -τη Ζήρεια, την Οίτη, την Ικαρία, την Άνδρο, την Τήνο, την Κρήτη, τον Πάρνωνα, τη Μάνη, τον Καβομαλιά, την Εύβοια, τον Κίσσαβο, την Πίνδο, τα Άγραφα και αλλού (δείτε το ρεπορτάζ της Λένας Βερδέ στην Εργατική Αλληλεγγύη Αυτής της εβδομάδας).

Με τραγούδι από το Πολυφωνικό Σχήμα Χαονία, από τους Ρεμπετιέν, από τους Encardia, τους Μπαρούτι, κ.α. o χορός κράτησε μέχρι αργά στέλνοντας ανυποχώρητο μήνυμα αγώνα ενάντια στις ανεμογεννήτριες, τις εξορύξεις και γενικότερα ενάντια στης φύσης της λεηλασία προς όφελος του κέρδους των ιδιωτών και των πολυεθνικών επιχειρήσεων.