31/10/19 – Πανελλαδικό συλλαλητήριο φοιτητικών καταλήψεων

Δείτε εδώ φωτό από το συλλαλητήριο

 

Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ και την υπουργό Παιδείας Κεραμέως ότι οι επιθέσεις τους στα δημόσια Πανεπιστήμια δεν θα περάσουν.έστειλε το σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο των φοιτητικών καταλήψεων στην Αθήνα.

Παρά τη δυνατή βροχή, χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες βγήκαν στο δρόμο και έδειξαν ότι το κίνημα των φοιτητικών καταλήψεων απλώνεται βδομάδα τη βδομάδα σε όλη τη χώρα.

Το παρών έδωσαν δεκάδες κατειλημμένες σχολές από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, την Πάτρα αλλά και τα Γιάννενα, την Ξάνθη, τη Χαλκίδα, την Τρίπολη, τη Λάρισα, την Καβάλα και άλλες πόλεις.

Η συγκέντρωση έγινε στα Προπύλαια και ακολούθησε πορεία στη Βουλή. Το κέντρο της Αθήνας σείστηκε από τα φοιτητικά συνθήματα όπως “Νίκη Κεραμέως δεν βάζουμε μυαλό, το άσυλο για σένα θα γίνει Βατερλό”, “Έρχονται βροχές, έρχονται και μπόρες, ν+2 θα 'ναι των υπουργών οι ώρες” και “Κεραμέως βγες, τα μάτια σου ν' ανοίξεις, να δεις μειοψηφίες που κάνουν καταλήψεις”.

Σε κλιμάκωση του αγώνα με απεργίες και καταλήψεις καλούσαν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του ΣΕΚ στις Σχολές, ενώ “Οι νόμοι καταργούνται στο πεζοδρόμιο” έγραφε το πανό του ΣΕΚ που διαδήλωσε στο πλευρό των φοιτητών μαζί με μαθητές και μαθήτριες από πολλά σχολεία της Αθήνας, καθώς και το Συντονιστικό Αναπληρωτών και Αδιόριστων Εκπαιδευτικών. Αμέσως μετά την πορεία, θα ακολουθούσε Πανελλαδικό Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων στο Κάτω Πολυτεχνείο για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα του αγώνα.

Ρεπορτάζ: Λένα Βερδέ – Φωτό: Λένα Βερδέ, Κυριάκος Μπάνος