5/10/19 - Έξω ο Πομπέο – ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες!

Χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες βγήκαν σήμερα στους δρόμους της Αθήνας ενάντια στην επίσκεψη του Μάικ Πομπέο, υπουργού Εξωτερικών του Τραμπ, ύστερα από κάλεσμα που έκαναν οι δυνάμεις της Αριστεράς - το ΚΚΕ στο Σύνταγμα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις στα Προπύλαια. (περισσότερες φωτό εδώ)

Η προσπάθεια της αστυνομίας να εμποδίσει τις πορείες να φτάσουν στην αμερικάνικη πρεσβεία αποκλείοντας όλο  το κέντρο με κλούβες των ΜΑΤ, ήταν άλλη μια πρόκληση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που υποδέχτηκε τον εκλεχτό του πιο χυδαίου ρατσιστή, πολεμοκάπηλου και σεξιστή προέδρου των ΗΠΑ.

Παρόλα αυτά, τα συνθήματα ενάντια στην συμφωνία, που θα μετατρέψει όλη την Ελλάδα σε μια απέραντη αμερικανική στρατιωτική βάση οξύνοντας τον αντιδραστικό ανταγωνισμό με την Τουρκία, κυριάρχησαν, μαζί με αυτά της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες: «Όχι συμφωνίες ιμπεριαλιστικές, κλείστε τη Σούδα και τις Μόριες», «Τραμπ – Πομπέο οι πρώτοι τρομοκράτες, Μητσοτάκης – Δένδιας τους κάνουνε τις πλάτες», «τις βάσεις κλείστε – τα σύνορα ανοίξτε», «Άγκυρα – Αθήνα – Λευκωσία, εχθρός μας το κεφάλαιο και η στρατοκρατία».

Η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ έλαμψε δια της απουσίας της χωρίς να βρει ούτε μια λέξη να πει ενάντια στην επίσκεψη, επιμένοντας στη γραμμή των συνεργασιών με τα γεράκια του πολέμου που ακολούθησε ως κυβέρνηση.

Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στην κυβέρνηση της λιτότητας, του ρατσισμού και της πολεμοκαπηλείας,  συνδέοντας τις αντιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις με τις εργατικές αντιστάσεις και την αντιρατσιστική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Με επόμενο μεγάλο σταθμό την Πανελλαδική Συνέλευση και τη Διεθνή Συνάντηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ το ερχόμενο Σάββατο 12/10 στη Νομική της Αθήνας.

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, 5/10/19