1/3/19 - 24ωρη απεργία στη ΔΕΣΦΑ

Φωτογραφίες από την συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι της ΔΕΣΦΑ κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε το σωματείο τους (ΠΣΕΦΑ) την Παρασκευή 1/3. Δεκάδες εργολαβικοί εργαζόμενοι από το Πάτημα, τη Ρεβυθούσα, αλλά και τα κεντρικά βρέθηκαν από νωρίς έξω από το κτήριο της διοίκησης της ΔΕΣΦΑ στη Μεσογείων κοντά στο μετρό Νομισματοκοπείο περιφρουρώντας την απεργία τους. Λίγο αργότερα με απόφαση που πήραν με ψηφοφορία μπροστά στην πύλη έκλεισαν ολοκληρωτικά την πύλη της ΔΕΣΦΑ απαγορεύοντας την είσοδο σε όλους όσοι προσπάθησαν να μπουν.

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκαν δεκάδες συμπαραστάτες από τα σωματεία των εργαζόμενων στην ΔΕΠΑ και στην ΔΕΔΑ, από την ΕΘΝΟDATA, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας, το Εργατικό Κέντρο Δυτ. Αττικής, το κλαδικό σωματείο ενέργειας, την INTRACOM, την ΠΟΣΠΕΡΤ και τον ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ Ενάντια στα Μνημόνια. Σημαντικό βήμα σε αυτή την απεργία ήταν η παρουσία αρκετών μόνιμων εργαζόμενων που απεργούσαν με 4ωρη στάση εργασίας. Τη συμπαράστασή τους στην απεργία των εργαζόμενων στην ΔΕΣΦΑ δήλωσαν και μέλη του δημοτικού σχήματος Φυσάει Κόντρα από την Αγ. Παρασκευή που βρέθηκαν στην συγκέντρωση μοιράζοντας προκήρυξη για την εκδήλωση για την απελευθέρωση της γυναίκας που οργανώνουν σήμερα Παρασκευή 1/3 στις 7μμ στο 1ο Δημοτικό Αγ. Παρασκευής, ενώ καλούσαν και στην απεργία για τις 8 Μάρτη - Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 2μμ, πλ. Κλαυθμώνος.

"Η νέα διοίκηση της ΔΕΣΦΑ μετά την ιδιωτικοποίηση έχει απαξιώσει πλήρως κάθε έννοια συνεννόησης αφού αρνείται συστηματικά να συναντήσει το σωματείο μας. Εμείς ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα δεχτούμε συνέχιση της ομηρίας μας. Διεκδικούμε μετά από τόσα χρόνια δουλειάς τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και εργολαβικών εργαζόμενων. Η εργολαβοποίηση στο χώρο της ενέργειας έχει γίνει πλέον καθεστώς. Καλύπτουμε χρόνια μόνιμες και διαρκείς ανάγκες και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο, τη σταθερή και μόνιμη εργασία", δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη η πρόεδρος του ΠΣΕΦΑ, Μαρία Κοτρώνη. "Εργάτες Ενωμένοι Ποτέ Νικημένοι" και "Τέρμα πια στην κοροϊδία, μόνιμη και σταθερή για όλους εργασία", ήταν κάποια από τα συνθήματα που φώναζαν οι εργαζόμενοι που λίγο αργότερα βγήκαν στο δρόμο και έκοψαν για πάνω από μισή ώρα την κίνηση στην λεωφόρο Μεσογείων.

Διαβάστε για την απεργιακή μάχη της ΔΕΣΦΑ στο ρεπορτάζ της Εργατικής Αλληλεγγύης που κυκλοφορεί. 

Φωτό/ρεπορτάζ: Εργατική Αλληλεγγύη/Κυριάκος Μπάνος