1/3/19 - ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ στην καθαριότητα του Αγ. Σάββα.

Σε απεργία διαρκείας εξελίσσεται η κινητοποίηση των καθαριστριών/στών στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας μετά και την απόφασή τους κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της απεργίας την Παρασκευή 1/3, να συνεχίσουν και το Σαββατοκύριακο με προσωπικό ασφαλείας (δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ). Ήδη οι κινητοποιήσεις τους έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην λειτουργία του νοσοκομείου. Την Δευτέρα 4/1 στις 10 το πρωί οι καθαρίστριες/ές έχουν καλέσει σε νέα Γενική Συνέλευση για να πάρουν απόφαση για συνέχιση της απεργίας με πρόταση για επαναλλαμβανόμενες 48ωρες όλη την επόμενη βδομάδα. Καθολικά ήταν τα ποσοστά συμμετοχής και στην απεργία της Παρασκευής 1/3, ενώ μεγάλη ήταν και η συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου με την συμμετοχή εργαζόμενων και συμπαραστατών στον αγώνα των εργαζόμενων στην καθαριότητα του Αγ. Σάββα.

Στην συγκέντρωση το λόγο πήραν πολλοί παρευρισκόμενοι συμπαραστάτες όπως η Μαρία Αλιφιέρη από το ΔΣ του σωματείου εργαζόμενων στο Αγλ. Κυριακού, ενώ μεγάλο χειροκρότημα κέρδισε ο χαιρετισμός του Μπάμπη Νεοχωρίτη, μέλος του ΔΣ του σωματείου των εργολαβικών εργαζόμενων στην ΔΕΣΦΑ που είχαν 24ωρη απεργία την ίδια μέρα κλείνοντας τη Μεσογείων, που πήρε το μικρόφωνο και τόνισε τη σημασία του κοινού αγώνα όλων των εργαζόμενων για σταθερή και μόνιμη εργασία. Το λόγο στην συγκέντρωση πήραν ακόμα συμπαραστάτριες από την Κίνηση Γυναικών για την Απεργιακή 8 Μάρτη που κάλεσαν στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων την Παρασκευή 8 Μάρτη, 2μμ πλ. Κλαυθμώνος. Χαιρετισμό έκανε και η Νίκη Αργύρη που βρέθηκε στην κινητοποίηση με το πανό της δημοτικής παράταξης Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας 7ου Διαμερίσματος. Λίγο αργότερα οι εργαζόμενοι με τα πανό τους βγήκαν στην είσοδο του νοσοκομείου και βάδισαν μέχρι το σταθμό του μετρό Αμπελόκηποι όπου στάθηκαν για ώρα φωνάζοντας συνθήματα και ενημερώνοντας τον κόσμο για τα δίκαια αιτήματά τους. Οι 88 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Αγ. Σάββα διαμαρτύρονται για τις μεθοδεύσεις της διοίκησης του νοσοκομείου και της ηγεσίας του υπουργείου που θέλει να τους απολύσει και να πάρει στη θέση τους νέους συμβασιούχους ανακυκλώνοντας την ανεργία.

"Η απεργία αυτή πρέπει να φτάσει μέχρι τέλος. Δεν υπάρχουν περιθώρια να κάνουμε πίσω. Οι 88 εργαζόμενοι στην καθαριότητα που ετοιμάζεται να πετάξει στο δρόμο ο διοικητής Δενδραμής θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλος. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα σε όλα τα νοσοκομεία που θα έρθει και η σειρά τους για απόλυσ, αλλά και όλο τον εργαζόμενο κόσμο που καταλαβαίνει τη σημασία αυτής της μάχης ενάντια στην ελαστική εργασία να σταθεί στο πλάι μας. Από τη μεριά μας θα συνεχίσουμε την απεργία μέχρι τη νίκη", ανέφερε στην ΕΑ ο Σπύρος, ένας από τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Αγ. Σάββα. Οι εργαζόμενοι στον Αγ. Σάββα ανοίξανε απεργιακό ταμείο για να μπορέσουν να στηρίξουν την απεργία τους ζητώντας την συμπαράσταση όλης της Εργατικής Τάξης.

Την Δευτέρα 4/1 στις 6.30 το απόγευμα στο κεντρικό αμφιθέατρο του Αγ. Σάββα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα καλούν Συντονιστικό Νοσοκομείων για να ζητήσουν τη στήριξη όλου του υγειονομικού κινήματος και να οργανώσουν το άπλωμα της απεργίας τους παντού. "Τέρμα πια στην κοροϊδία μόνιμη και σταθερή για όλους εργασία", ήταν ένα από τα βασικά τους συνθήματα, ενώ χαρακτηριστικό της οργής και του αγωνιστικού αναβρασμού που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους εργαζόμενους ήταν τα συνθήυματα, "Ανυπακοή Απεργία διαρκή" ενώ επίσης φώναζαν: "Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί είμαστε όλοι ΑΠΕΡΓΟΙ".

Δείτε το ρεπορτάζ της Εργατικής αλληλεγγύης για την απεργία στον Αγ. Σάββα.

Φωτό/ρεπορτάζ: Εργατική Αλληλεγγύη/Κυριάκος Μπάνος