20/2/19 - Όχι στις απολύσεις των καθαριστριών στα νοσοκομεία

Δείτε εδώ φωτό από την κινητοποίηση

Δεύτερη στάση εργασίας μέσα σε τρεις μέρες πραγματοποίησαν οι καθαρίστριες του Αγ. Σάββα σήμερα Τετάρτη 20/2, που παλεύουν ενάντια στις μεθοδεύσεις της διοίκησης του νοσoκομείου αλλά και του υπουργείου -όπως φάνηκε στην συνάντηση κατά τη διάρκεια της απεργίας τη Δευτέρα 18/2- που στο όνομα των προσλήψεων ετοιμάζουν απολύσεις (διαβάστε το ρεπορτάζ της Εργατικής Αλληλεγγύης που μόλις κυκλοφόρησε: http://ergatiki.gr/article.php?id=19882&issue=1362).

Οι καθαρίστριες του Αγ. Σάββα με την στήριξη του σωματείου τους πραγματοποίησαν τη Τρίτη 19/2 το απόγευμα συνέλευση στο νοσοκομείο και αφού ενημερώθηκαν για την αδιάλλακτη στάση του υπουργείου και της διοίκησης αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν νέα στάση εργασίας την επόμενη μέρα και απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στη Βουλή.

Στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 20/2 πήραν μέρος και οι συναδέλφισσες τους καθαρίστριες από το Δρομοκαίτειο που αντιμετωπίζουν το ίδιος ακριβώς πρόβλημα και το φάσμα της απόλυσης. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι συμβασιούχες καθαρίστριες έκλεισαν το δρόμο μπροστά στη βουλή ζητώντας συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη. Λίγο αργότερα αντιπροσωπεία τους μπήκε στη βουλή και κατέθεσε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Οι καθαρίστριες του Αγ. Σάββα θα πραγματοποιήσουν νέα συνέλευση την Πέμπτη 21/2 το μεσημέρι για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεών τους.