18/1/19 - Συλλαλητήριο 26/1

"Η Τάξη μας"


Ανακοίνωση:
 
Συνεχίζουμε, ο νόμος που ψηφίσανε θα μείνει στα χαρτιά

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/1 ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
συγκέντρωση 12μεσ. προπύλαια
 
Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών
Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί
 

Μια απεργιακή βδομάδα με συγκλονιστικά συλλαλητήρια όπου χιλιάδες απεργοί εκπαιδευτικοί πλημμύρισαν τους δρόμους πανελλαδικά, σε μια από τις μαζικότερες απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου μετά από πολλά χρόνια, ενάντια στο προσοντολόγιο – έκτρωμα του Υπουργείου Παιδείας, διεκδικώντας μονιμοποίηση των αναπληρωτών και μόνιμους διορισμούς.

Την Πέμπτη 17/1 στην Αθήνα σε μια τεράστια διαδήλωση, μαζί με τους χιλιάδες συνάδελφους εκπαιδευτικούς βάδισαν απεργοί υγειονομικοί από το Συντονιστικό Νοσοκομείων και πρωτοβάθμια σωματεία από νοσοκομεία, όπως ο Αγ. Σάββας και ο Γεννηματάς, που απέργησαν και συμμετείχαν στα συλλαλητήρια και τις τρεις μέρες, συμβασιούχοι ΟΤΑ, συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας, εκατοντάδες φοιτητές με τα πανό των Φοιτητικών Συλλόγων τους. Ένα ποτάμι απεργών που διεκδικούσε συντονισμένα μονιμοποιήσεις και μαζικές προσλήψεις παντού. 

Αυτή η δύναμη ανάγκασε και τις ομοσπονδίες μας ΔΟΕ ΟΛΜΕ να κηρύττουν απεργία ξανά και ξανά, αλλά και την ΑΔΕΔΥ να αποφασίζει όχι μόνο την στάση εργασίας, αλλά και 24ωρη απεργία για όλο το δημόσιο, ενάντια στην ψήφιση του προσοντολόγιου.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, μπορεί να χρησιμοποίησε κάθε μέσω για να σταματήσει την αντίστασή μας, αιφνιδιαστικές κινήσεις με διαδικασίες εξπρές, κλειστά σχολεία, εκβιαστικά διλήμματα και προσπάθειες να δημιουργήσει συνθήκες αλληλοσπαραγμού, αναβολές της ψήφισης και τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής, αλλά και κλούβες, χημικά και καταστολή των ΜΑΤ, αλλά δεν κατάφερε να πισωγυρίσει τον αγώνας μας. Η οργισμένη απάντηση που δώσαμε με τον απεργιακό ξεσηκωμό μας, αναπληρωτές και μόνιμοι ενωμένοι, μέσα από τα σωματεία μας, είναι ξεκάθαρη, το προσοντολόγιο δεν θα περάσει!

Ο Γαβρόγλου μπορεί να ψήφισε τελικά το προσοντολόγιο απολύσεων, αλλά ξέρει καλά τι τον περιμένει. Ο νόμος του θα μείνει στα χαρτιά. Συνεχίζουμε για να τον αναγκάσουμε να το πάρει πίσω και για να επιβάλουμε μονιμοποιήσεις και όχι απολύσεις. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ψηφίζουν κάτι και το σπάμε στην πράξη, το κάναμε με τον ΑΣΕΠ του '98, με το νόμο του Αρσένη που άρχισε να ξηλώνεται από την πρώτη μέρα, το νόμο Διαμαντοπούλου που δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Αυτός είναι και ο δρόμος για να συνεχιστεί o αγώνας μέχρι την νίκη!

Μετά από αυτόν τον αγώνα τίποτα δεν θα είναι ίδιο στα σχολεία μας. Να κρατήσουμε και να γενικεύσουμε τα προχωρήματα και τις πολύτιμες εμπειρίες.

Οι αναπληρωτές ξεπεράσαμε την πολυδιάσπαση και τις περιχαρακώσεις, ανακαλύψαμε ότι μόνοι μας δεν αρκεί. 

Μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους με όπλο την απεργία, δώσαμε την μάχη ενωμένοι. 

Τα συνδικάτα είναι η δύναμή μας, ανακαλύψαμε την συλλογική δύναμη των σωματείων μας, των συνελεύσεων και σε πολλές περιοχές, των κοινών απεργιακών επιτροπών και περιφρουρήσεων της απεργίας. 

Κάναμε βήματα συντονισμού που χρειάζεται να τα προχωρήσουμε και να τα γενικεύσουμε, αυτό σήμαιναν οι υγειονομικοί, οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ, κλπ που απέργησαν μαζί μας. Να χτίσουμε ένα μαζικό απεργιακό κίνημα συμβασιούχων και μόνιμων, σε σχολεία, νοσοκομεία, δήμους, που καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να σταματήσει. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα, να μην αφήσουμε να περάσει ο χρόνος και να φτάσουμε τον Ιούνιο μπροστά στους «νέους πίνακες» αναπληρωτών που θα ετοιμάσει ο Γαβρόγλου. τώρα να προχωρήσουμε σε κύκλο γενικών Συνελεύσεων σε κάθε ΕΛΜΕ και κάθε σύλλογο Πρωτοβάθμιας που να απαιτήσουμε νέα απεργιακή κινητοποίηση. Να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα μονίμων και αναπληρωτών σε κάθε σχολείο, που να οργανώσουν την ενημέρωση και τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών στις μάχες μπροστά μας.

Διεκδικούμε απεργιακή συνέχεια, τα συνδικάτα μας, οι φοιτητικοί σύλλογοι να αποφασίσουν νέα συντονισμένη πανεκπαιδευτική απεργιακή αγωνιστική κινητοποίηση, με απεργίες και καταλήψεις. Γύρο γενικών συνελεύσεων και συνελεύσεις προέδρων από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ που να αποφασίσουν 48ωρη απεργία 31/1 -1 Φλεβάρη. Το ίδιο συνεχίζουμε να διεκδικούμε από την ΑΔΕΔΥ με νέα πανελλαδική απεργία σε όλο το δημόσιο.

Άμεσα το Σάββατο 26 Γενάρη, οργανώνουμε την μαζική συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12μεσ στα προπύλαια. Εκείνη την μέρα να γεμίσουν οι δρόμοι πανελλαδικά, κάνοντας ξεκάθαρο στον Γαβρόγλου ότι τίποτα δεν τέλειωσε και ότι είμαστε αποφασισμένοι να καταργήσουμε το προσοντολόγιο των απολύσεων και να επιβάλουμε τους χιλιάδες διορισμούς και τις μονιμοποιήσεις που έχουν ανάγκη τα σχολεία, η υγεία, οι Δήμοι αλλά και όλο το δημόσιο.