29/11/18 – Παρουσίαση “Η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών”

Δείτε εδώ φωτό από τηνπαρουσίαση

Με επιτυχία έγινε την Πέμπτη 29 Νοέμβρη η εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου “Η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών” της Μαρίας Στύλλου.Η αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ πλημμύρισε από κόσμο, στην πλειοψηφία γυναίκες εργαζόμενες, φοιτήτριες, μαθήτριες, παλιές και νέες αγωνίστριες του γυναικείου κινήματος.

Στο πάνελ βρέθηκαν η Ευαγγελία Κριαρά, σχολική καθαρίστρια, η Άννα Κωνσταντακάκη, συνταξιούχος δημοσιογράφος της ΕΡΤ, η Αλεξία Τσούνη, από τη συντακτική επιτροπή της φεμινιστικής συλλογικότητας το “Μωβ”, η Μαρία Χαρχαρίδου, συνδικαλίστρια στο νοσοκομείο Γεννηματάς και η Μαρία Στύλλου, συγγραφέας του βιβλίου και υπεύθυνη σύνταξης του περιοδικού Σοσιαλισμός από τα Κάτω”. Την παρουσίαση συντόνισε η Λένα Βερδέ, δημοσιογράφος στην Εργατική Αλληλεγγύη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή βίντεο από τους αγώνες των γυναικών σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ στις ομιλίες και τη συζήτηση που ακολούθησε άνοιξαν όλα τα μεγάλα ζητήματα για τις αιτίες της καταπίεσης, τους αποτελεσματικότερους τρόπους πάλης των σεξιστικών διακρίσεων και επιθέσεων, την προοπτική του γυναικείου κινήματος και το ρόλο της επαναστατικής αριστεράς στη σύνδεσή του με την απελευθερωτική δύναμη της εργατικής τάξης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διαβάστηκε κείμενο που έστειλε ειδικά για την παρουσίαση η Χριστίνα Καρακιουλάφη, καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η παρουσίαση έγινε η αφορμή για να ξεκινήσει η πρωτοβουλία μέσα στα συνδικάτα και τους εργατικούς χώρους ώστε η επόμενη 8 Μάρτη, η Διεθνής Ημέρα Γυναικών, να είναι απεργιακή.

Η Εργατική Αλληλεγγύη θα κυκλοφορήσει σύντομα βίντεο από την εκδήλωση, ενώ εκτενές ρεπορτάζ θα υπάρχει στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας (5/12).