30/10/18 - Ωνάσειο: 90% συμμετοχή στην απεργία

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την απεργιακή συγκέντρωση

Με πάνω από 90% συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η 24ωρη απεργία που εξήγγειλε το σωματείο των εργαζόμενων στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο την Τρίτη 30/10. Δεκάδες εργαζόμενοι και συμπαραστάτες έκλεισαν την κεντρική πύλη του νοσοκομείου στην Συγγρού φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό με αίτημα την υπογραφή ΣΣΕ εδώ και τώρα.

“Είμαστε σε κινητοποιήσεις εδώ και μια βδομάδα με στάσεις εργασίας και σήμερα κλιμακώσαμε με 24ωρη απεργία. Αυτό που διεκδικούμε είναι μην καταργηθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, και να μην υπάρξει διαχωρισμός των εργαζομένων. Θέλουμε να υπογράψουμε επιχειρησιακή ΣΣΕ όπως υπογράφαμε όλα αυτά τα χρόνια. Ενόψει της δημιουργίας του νέου Μεταμοσχευτικού Κέντρου δωρεάς του ιδρύματος Ωνάση θέλουνε εργαζόμενους των 500 ευρώ και προσπαθούν να μας παραμυθιάσουν ότι οι παλιοί εργαζόμενοι δεν θα χάσουν λεφτά. Όμως εμείς δεν δεχόμαστε ούτε τους διαχωρισμούς, ούτε τους εκβιασμούς. Παλιοί και καινούριοι θέλουμε για όλους αξιοπρεπείς μισθούς”, ανέφερε στην ΕΑ ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων στο Ωνάσειο Αλέκος Διονυσόπουλος, που ευχαρίστησε όλους τους συμπαραστάτες που βρέθηκαν στο πλευρό τους

Και δεν ήταν λίγοι. Από το πρωί αντιπροσωπίες του Συντονιστικού Νοσοκομείων με το ψήφισμα του ΔΣ των εργαζόμενων από τον Αγ. Σάββα και με παρουσία από το Γεννηματάς, του Συλλόγου Εργαζόμενων Λειτουργίας ΜΕΤΡΟ (ΣΕΛΜΑ), του Πανελλήνιου Συλλόγου Εποχιακού Προσωπικού στο ΥΠΠΟ, του Κλαδικού Σωματείου Ιδιωτικής Υγείας Μαγνησίας, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια, κ.α. βρέθηκαν στην πύλη του Ωνάσειου στο πλευρό των εργαζόμενων. 

“Οι απεργίες στο Ωνάσειο έρχονται την στιγμή που η κυβέρνηση διαλαλεί το τέλος των μνημονίων, υπόσχεται την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και αυξήσεις. Χρειάζονται την στήριξη όλων για να νικήσουν. Η ΟΣΝΙΕ πρέπει τώρα να προχωρήσει στην κήρυξη 24ωρης απεργίας για όλο τον κλάδο, όχι μονάχα για συμπαράσταση στους εργαζόμενους του Ωνάσειου αλλά συνολικά για τη Συλλογική Σύμβαση. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, αύξηση της χρηματοδότησης για την Υγεία, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μοναχά έτσι μπορεί να στηθεί ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας στα πόδια του για αν ικανοποιήσει όλους τους εργαζόμενους που το χρειάζονται”, ανέφερε μιλώντας στην ΕΑ ο Κώστας Πολύδωρος από τον Συντονισμό Ενάντια στα Μνημόνια και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζόμενων στις Ιδιωτικές Κλινικές της Αθήνας.