32 χρόνια Εργατική Αλληλεγγύη, Γιορτή 23/6

Στηρίξτε τη δική σας εφημερίδα

Το Σάββατο 23 Ιούνη η Εργατική Αλληλεγγύη μας προσκαλεί στον κήπο του Σεράφειου Κολυμβητηρίου στην οδό Πειραιώς, για να γιορτάσουμε μαζί και να ενισχύσουμε την εφημερίδα των αγώνων και της αντικαπιταλιστικής προοπτικής. 

Κλείνουν 32 χρόνια από τον Ιούνη του 1986 που η Εργατική Αλληλεγγύη κυκλοφόρησε σαν μηνιάτικη εφημερίδα κι από τότε μέχρι σήμερα η έκδοση και η διακίνησή της έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι των αγώνων του κινήματος. Από τις πρώτες μεγάλες μάχες για να μην κλείσουν οι «προβληματικές» επιχειρήσεις στα μέσα του ’80, στις απεργίες του ’90-’93 με κορυφαία αυτή των εργαζόμενων στα λεωφορεία που έριξαν τη δεξιά του Μητσοτάκη, στις μάχες ενάντια στα ξεπουλήματα του ΠΑΣΟΚ μετά την επανεκλογή του, στα ναυπηγεία, στην Ιονική, στους εκπαιδευτικούς. 

Κι από τους αγώνες που εμπνεύστηκαν από τη δύναμη του νέου αντικαπιταλιστικού κινήματος της Γένοβα στις αρχές του 2000 μέχρι αυτούς που έδιωξαν τις κυβερνήσεις Καραμανλή, Παπανδρέου, Σαμαροβενιζέλων και συνεχίζουν μέχρι σήμερα κόντρα στις επιθέσεις της κυβέρνησης Τσίπρα σε όλα τα μέτωπα. Οι απεργίες και οι καταλήψεις αλλά και το αντιπολεμικό κίνημα, οι αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές μάχες πλουτίζουν κάθε φύλλο της Εργατικής Αλληλεγγύης, μαζί με τα άρθρα και τις ιδέες της γνήσιας επαναστατικής παράδοσης της ανατροπής του καπιταλισμού και του σοσιαλισμού από τα κάτω. 

Γιορτάζουμε λοιπόν αυτή τη συναρπαστική πορεία, προετοιμαζόμαστε για την ακόμα πιο ελπιδοφόρα συνέχεια και ζητάμε να ενισχύσετε αυτήν την προσπάθεια! Ελάτε στη Γιορτή της Εργατικής Αλληλεγγύης στις 23 Ιούνη, προμηθευτείτε προσκλήσεις για εσάς, τους φίλους και τους συναδέλφους σας κι ενισχύστε οικονομικά βοηθώντας να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τη δίμηνη οικονομική εξόρμηση που ξεκινάμε με στόχο 50.000 ευρώ. 


ΑΘΗΝΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 23/6 
κήπος Σεράφειου Κολυμβητηρίου 7μμ

Ομιλήτριες/τές:
Μαρία Αλιφιέρη, ΔΣ Συλλόγου Εργαζ. Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού
Πάνος Γκαργκάνας, Εργατική Αλληλεγγύη
Θανάσης Διαβολάκης, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Τάκης Ζώτος, Δικηγόρος, Πολιτική Αγωγή στη Δίκη της ΧΑ
Λίλιαν Μπουρίτη, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα
Εκπρόσωπος Σωματειου Συνταξιούχων ΟΑΣΑ

 
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΠΕΜΠΤΗ 28/6 
πλατεία Καλούτσιανη (τζαμί) 7μμ
 
ΒΟΛΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/6 
Θόλος (πανεπιστήμιιο) 8μμ
 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  29/6
παλιά λαχαναγορά (παραλιακή) 7μμ
 
ΧΑΝΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30/6 
Πλατεία Βενιζέλειο Ωδείο 
(Δασκαλογιάννη και Νικηφόρου Επισκόπου) 7.30μμ
 
ΠΑΤΡΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30/6 
καφέ Γέφυρα 8μμ
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/7 
πάρκο Εργατικού Κέντρου 7.30μμ