31/3/18 - Αντιφασιστική διαδήλωση στην Καλλιθέα

Oύτε στην Καλλιθέα, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες παντού! Την πιο δυναμική αντιφασιστική απάντηση έδωσε σήμερα Σάββατο 31 Μάρτη η Καλλιθέα με την συγκέντρωση που οργανώθηκε στην πλατεία Κύπρου και την πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της γειτονιάς πάνω στην Δαβάκη (περισσότερες φωτό εδώ).

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από την ΚΕΕΡΦΑ, σαν απάντηση στην επίθεση που δέχτηκαν τα μέλη της από την Τοπική επιτροπή της Καλλιθέας κατά τη διάρκεια της παρέλασης στις 25 Μάρτη την προηγούμενη Κυριακή. Στην συγκέντρωση και την πορεία πήραν μέρος με πανό αγωνιστές της τοπικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και του Αντιφασιστικού Συντονισμού ενώ διαβάστηκαν τα ψηφίσματα καταγγελίας της φασιστικής βίας και συμπαράστασης στην ΚΕΕΡΦΑ και το αντιφασιστικό κίνημα που εξέδωσαν η τοπική ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Δασκάλων, το σωματείο των εργαζόμενων στο Δήμο Καλλιθέας αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας.

Μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση του κόσμου που σταμάταγε υπέγραφε τα κείμενα συμπαράστασης και προμηθευόταν εφημερίδες και προκηρύξεις ενώ πολύς ήταν ο κόσμος που κατά τη διάρκεια της πορείας έβγαινε σε μπαλκόνια και πεζοδρόμια και επευφημούσε χειροκροτώντας.| Το μήνυμα που έστειλε η Καλλιθέα σήμερα ήταν ένα και σαφές: Ούτε στην Καλλιθέα, ούτε πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.

Φωτό/ρεπορτάζ: Εργατική Αλληλεγγύη - Κυριάκος Μπάνος