30/3/18 - Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Χιλιάδες διαδήλωσαν από τα Προπύλαια μέχρι το μέγαρο Μαξίμου στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 30/3 (δείτε περισσότερες φωτό εδώ). Δάσκαλοι και καθηγητές με δεκάδες πανό από τοπικές ΕΛΜΕ και συλλόγους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας σε μια από τις μεγαλύτερες πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών.

Μαζί τους διαδήλωσαν και χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες. Συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι από την Αθήνα αλλά και την επαρχία, ανάμεσά τους το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής από το Βόλο. Μαζικό ήταν το μπλοκ του τμήματος Φιλοσοφικής που βρίσκεται σε κατάληψη.

Προηγήθηκε μικροφωνική με χαιρετισμούς από συλλόγους, συνδικάτα και οργανώσεις. Ανάμεσά τους χαιρέτισαν ο Κ. Καταραχιάς, πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων του νοσοκομείου Άγ. Σάββας, που έστειλε μήνυμα κοινού αγώνα στη μάχη για μόνιμες προσλήψεις σε όλους τους κλάδους και η Ν. Αργύρη εκ μέρους της ΚΕΕΡΦΑ που κάλεσε στις μεγάλες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε Καλλιθέα και Γαλάτσι το Σάββατο 31/3.

«Η σημερινή διαδήλωση είναι μεγαλειώδης και έστειλε ένα και μοναδικό μήνυμα: κλιμάκωση εδώ και τώρα. Ζητάμε από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αμέσως μετά τις διακοπές», δήλωσε στην ΕΑ ο Νίκος Κουράκης, αναπληρωτής δάσκαλος, μέλος του αντικαπιταλιστικού δικτύου εκπαιδευτικών «Η τάξη μας».

«Φοιτητές, εργατιά μια φωνή και μια γροθιά», «Κοινός αγώνας σε ΑΕΙ ΤΕΙ, ο νόμος Γαβρόγλου θα ανατραπεί», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στα φοιτητικά μπλοκ. «Μετά τη μεγαλύτερη φοιτητική και εργατική κινητοποίηση που έχει γίνει ενάντια στο ν. Γαβρόγλου, πάμε αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα να κινητοποιήσουμε όλο τον κόσμο που θέλει να δώσει τις μάχες στις σχολές για κλιμάκωση», τόνισε η Άννα Αδαμίδη, φοιτήτρια Φιλοσοφικής.

Φωτό/ρεπορτάζ: Κυριάκος Μπάνος, Αφροδίτη Φράγκου