23/3/18 – Συνέντευξη Τύπου Αφγανικής Κοινότητας

«Σιγά μη φοβηθούμε» ήταν το μήνυμα που έστειλε η Αφγανική Κοινότητα, μία ημέρα μετά την εμπρηστική επίθεση που δέχτηκαν τα γραφεία της στην οδό Χαλκοκονδύλη 35, στον 5ο όροφο, από τη φασιστική συμμορία “Κρυπτεία”, παρακλάδι της Χρυσής Αυγής (περισσότερες φωτό εδώ). Στη σημερινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ μέσα στο χώρο των γραφείων, εκπρόσωποι της Κοινότητας τόνισαν ότι δεν τρομοκρατούνται, ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τους αγώνες ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες.

«Δε θα σταματήσουμε να είμαστε όλοι μαζί, μετανάστες, πρόσφυγες και κινήσεις αλληλεγγύης, με δυνατή φωνή ενάντια στο φασισμό, έτσι θα τον αντιμετωπίσουμε για να τον νικήσουμε», είπε συγκεκριμένα ο Ταχέρ Αλιζαντέ, πρόεδρος της Κοινότητας. Στην ιστορία και τις μάχες που έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει η Αφγανική Κοινότητα στάθηκε ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την ΚΕΕΡΦΑ, με τελευταία την παρουσία της στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη.

Όπως περιέγραψαν, οι φασίστες έριξαν εύφλεκτο υλικό στην πόρτα των γραφείων, το οποίο διείσδυσε στον εσωτερικό χώρο προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε κομπιούτερ, γραφεία και βιβλιοθήκες. Από καθαρή τύχη, τόνισαν, δεν υπήρξαν θύματα, καθώς τα γραφεία, που δεν διαθέτουν έξοδο διαφυγής, ήταν την ώρα της επίθεσης κλειστά. Οι φασίστες της οργάνωσης “Κρυπτεία”, που ανέλαβε την ευθύνη με τηλεφώνημα στην εφημερίδα “Έθνος”, είχαν περάσει και από τα γραφεία της Ελληνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, χτυπώντας το κουδούνι και απειλώντας, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να μπουν στο κτίριο. Όλοι μίλησαν για την απουσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στις μέχρι σήμερα καταγγελίες τους για απειλές και επιθέσεις από φασίστες και απαίτησαν την άμεση σύλληψη των δραστών.