9/1/18 - Προκήρυξη της Εργατικής Αλληλεγγύης εργαζομένων ΕΡΤ στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΠΣΥΠΕΡΤ

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ 

Να κερδίσουμε την ΕΡΤ για την οποία παλεύαμε 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 
Ο ΠΣΥΠΕΡΤ προχωράει σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση και σε εκλογές το αμέσως επόμενο διάστημα, σχεδόν δυόμιση χρόνια μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Γίνονται επιτέλους τα βήματα για να ξαναστήσουμε τον συνδικαλισμό την ΕΡΤ. 
Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που πολλά ζητήματα είναι ανοιχτά στην ΕΡΤ.
Παραμένουν σε εκκρεμότητα τα ένσημα και οι μισθοί της διετίας 2013-2015 για όσους διαλέξαμε το δρόμο του αγώνα και δεν πήγαμε σε ΔΤ και ΝΕΡΙΤ.
Σε εκκρεμότητα και τα χρωστούμενα από τον εκκαθαριστή για τα εξαιρέσιμα του 2013, και εξαιτίας της έλλειψης συνδικαλιστικής δράσης, πλέον μόνο δικαστικά μπορούμε να τα διεκδικήσουμε. 
Τα κρούσματα αυταρχισμού από τη μεριά της διοίκησης που έμειναν αναπάντητα από το συνδικαλιστικό κίνημα της ΕΡΤ, με ΜΑΤ έξω από την ΕΡΑ Χανίων προκειμένου να διαλυθεί συγκέντρωση αλληλέγγυων στην επέτειο της εισβολής των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο, θυμίζοντας μαύρες εποχές.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για το Οργανόγραμμα και το ΓΚΠ, χωρίς ουσιαστικά να έχουν κατατεθεί προτάσεις από τον ΠΣΥΠΕΡΤ, ενδεχομένως και τα άλλα σωματεία. 
Τέλος αλλά ίσως το πιο σημαντικό από όλα, είναι το πρόγραμμα που εκπέμπει η ΕΡΤ εδώ και δυόμισι χρόνια. Πρόκειται για την πλήρη αντιστροφή όλων όσων παλεύαμε την διετία του «μαύρου». Τόσο η προηγούμενη διοίκηση Ταγματαρχη - Τσακνή, όσο και η νέα, έχουν μετατρέψει την ΕΡΤ σε μακρύ χέρι της κυβερνητικής προπαγάνδας. Οι αγώνες της κοινωνίας που συνεχίζει να υποφέρει, αλλά και να αντιστέκεται στα μνημόνια, δεν βρίσκουν θέση στα δελτία και τις εκπομπές της τηλεόρασης, παρά μόνο ίσως λίγο στο Ραδιόφωνο και το Internet. Αντίθετα οι κατ’ ομολογία δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής συχνά πυκνά στέλνουν από την τηλεόραση ΕΡΤ τα ρατσιστικά και φασιστικά διαγγέλματα τους. Και για να υλοποιηθεί αυτό το τηλεοπτικό προϊόν, οτιδήποτε θυμίζει την διετία του αγώνα πετιέται στα αζήτητα.
Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας για τον ΠΣΥΠΕΡΤ και το επικείμενο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι κρίσιμες. Για να ξαναστήσουμε στα ποδάρια του τον συνδικαλισμό στην ΕΡΤ ιδίως τώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να χτυπήσει τα πρωτοβάθμια σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΛΕΨΑΜΕ. 
Η μόνη στιγμή που καταφέραμε να αλλάξουμε κάτι σε αυτήν την ΕΡΤ που στήνει η κυβέρνηση με διάφορους πρόθυμους, ήταν όταν αντιδράσαμε συλλογικά και αποφάσισε η ΠΟΣΠΕΡΤ να απεργεί κάθε φορά που η διοίκηση της ΕΡΤ «παίζει» τους χρυσαυγίτες δολοφόνους. Χρειάστηκαν συσκέψεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις, πικετοφορίες για αν κερδίσουμε αυτήν την μάχη. Χρειάστηκε δηλαδή ο κόσμος του αγώνα να μπει μπροστά, να κινητοποιηθεί για να πιέσει τη διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ να επιβάλλει τα αυτονόητα. 
Σε αυτόν τον δρόμο έχουμε να συνεχίσουμε και τώρα. Να εκλέξουμε στη νέα διοίκηση του ΠΣΥΠΕΡΤ και αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ, συνάδελφους που αγωνίστηκαν και δεν συμβιβάστηκαν στη «νέα εποχή», αλλά επιμένουν στο δρόμο του αγώνα. Που θα βάζουν στην πρώτη γραμμή τις γενικές συνελεύσεις όχι μόνο για ενημέρωση των συναδέλφων αλλά για να συμμετέχουν και να αποφασίζουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι. Στο δρόμο που ξανάνοιξε την ΕΡΤ, στο δρόμο που είναι στο πλευρό της αγωνιζόμενης κοινωνίας. 
Η μάχη ενάντια στα μνημόνια συνεχίζεται. Η κυβέρνηση φέρνει όχι μόνο την απαγόρευση των απεργιών αλλά και όλο τον κατάλογο των απαιτήσεων δανειστών και εργοδοτών. Φέρνουν, τις περικοπές συντάξεων και μισθών μέσα από την αύξηση των εισφορών και πάνω απ’ όλα την συνέχιση των περικοπών για να βγουν τα ματωμένα πλεονάσματα που απαιτούν αφεντικά και δανειστές, την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Ο Τσίπρας και οι υπουργοί του, ισχυρίζονται ότι οι περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και το χτύπημα των συνδικάτων, στρώνουν το δρόμο για την έξοδο από την κρίση, επαναλαμβάνοντας ακριβώς το ίδιο παραμύθι που ακούγαμε από τον Γ. Παπανδρέου και τον Σαμαρά.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ