21/12/17 - Διαδήλωση κατάληψης ΣΓΤΚΣ

Εκατοντάδες φοιτήτριες και φοιτητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συντονιστικού κατάληψης της ΣΓΤΚΣ για συλλαλητήριο ενάντια στη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΔΑ), που μπήκε σε δημόσια διαβούλευση την περασμένη Δευτέρα. Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με συγκέντρωση στα προπύλαια και μικροφωνική, ενώ ακολούθησε πορεία (δείτε περισσότερες φωτό εδώ).

Με συνθήματα όπως «φοιτητές εργατιά μια φωνή και μια γροθιά», «Κλείνουν τα τμήματα, διαλύουν τις σχολές, χαρίζουν την Παιδεία στους επενδυτές», «κοινός αγώνας σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, αυτό το νομοσχέδιο θα ανατραπεί», «λεφτά για την Υγεία, λεφτά για την Παιδεία και όχι για τις τράπεζες και την αστυνομία», οι φοιτήτριες και οι φοιτητές διαδήλωσαν στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου με ενθουσιασμό και παλμό, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον κόσμο για το τι σημαίνει η δημιουργία του ΠΔΑ.

Η ΣΓΤΚΣ βρίσκεται σε κατάληψη και έχει πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα εδώ και βδομάδες, με πιο πρόσφατα βήματα τη συμμετοχή στην πανεργατική 14/12, τη διαδήλωση έξω από τη σύνοδο Πρυτάνεων στο Ζάππειο (16/12) και τη διαδήλωση στην Ελευσίνα, στο «8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Αττικής» (17/12). Στις 18/12 η συνέλευση αποφάσισε συνέχιση της κατάληψης, ενώ νέα ΓΣ θα γίνει αμέσως μετά τις διακοπές, στις 8/1/18 για να οργανωθεί η συνέχεια.

Φωτό/ρεπορτάζ: Αφροδίτη Φράγκου