21/12/17 - Συλλαλητήριο συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας

Εκατοντάδες συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας περικύκλωσαν και σήμερα Πέμπτη 21/12 το κεντρικό κτήριο στην πλατεία Δημαρχείου στην Αθήνα σε μια οργισμένη κινητοποίηση ενάντια στην στάση της διοίκησης Φραγκιαδάκη να καταργήσει μονομερώς την χρηματοδότηση του Λογαριασμού Επικούρησης με αποτέλεσμα να μην πιστωθούν οι επικουρικές συντάξεις 16.500 συνταξιούχων (δείτε περισσότερες φωτό εδώ).

Οι συνταξιούχοι έστησαν χριστουγεννιάτικο δέντρο αντίσταση έξω από την κεντρική είσοδο της τράπεζας ενώ στις ομιλίες που έγιναν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης από την μεριά του ΔΣ του συλλόγου εκφράστηκε η αποφασιστικότητα να δοθεί η μάχη μέχρι τέλος. Πολλοί ωστόσο ήταν οι συνταξιούχοι που ζήτησαν ακόμα πιο δυναμικές αντιδράσεις με οργάνωση μεγάλων κινητοποιήσεων που θα παγώσουν τη λειτουργία της τράπεζας και θα πιέσουν ώστε να μην κοπούν οι επικουρικές συντάξεις. Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στα κεντρικά καταστήματα της Τράπεζας σε όλους τους νομούς την χώρας. Οι συνταξιούχοι ζητάνε από την διοίκηση της Εθνικής την πλήρη απόσυρση του σχεδίου διάλυσης του ΛΕΠΕΤΕ.

Νέα συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 22/12 στις 11πμ πάλι έξω από το κεντρικό κτήριο της Αιόλου, αφού λίγο αργότερα θα υπάρξει συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΤΕ με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Φωτό/ρεπορτάζ: Κυριάκος Μπάνος / Εργατική Αλληλεγγύη