14/12/17 - Πανεργατική Απεργία

Δείτε φωτογραφίες από την μεγάλη πανεργατική διαδήλωση που έστειλε το μήνυμα της εργατικής αντίστασης σε νέα και παλιά μνημόνια.

Δεκάδες χιλιάδες εργάτριες και εργάτες, συνταξιούχοι και νεολαίοι απέκλεισαν από το πρωί όλο το κέντρο της Αθήνας συμμετέχοντας στις απεργιακές συγκεντρώσεις και προσυγκεντρώσεις που ενώθηκαν σε ένα μεγάλο πανεργατικό ποτάμι.

Ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια χαιρετίζει τη μαζική παρουσία των απεργών στις απεργιακές διαδηλώσεις και καλεί στην Πανελλαδική Συνέλευση Εργατικής Αντίστασης, την Κυριακή 17/12, από τις 10πμ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας (Ακαδημίας 50).

Ολόκληρη η ανακοίνωση: "Ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς που απέργησαν σήμερα και διαδήλωσαν στους δρόμους όλων των πόλεων. Οι δρόμοι της Αθήνας πλημμύρησαν από χιλιάδες διαδηλωτές από όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις. Οι εργαζόμενοι έδωσαν μαχητικό μήνυμα αντίστασης στην πολιτική της λιτότητας και των περικοπών, έδειξαν την αντίθεσή τους στη νέα αξιολόγηση και τα μέτρα που φέρνει μαζί της. Βάζουν παρακαταθήκη για την συνέχεια των μαχών που έχουμε μπροστά μας.
Για να μην περάσουν οι περικοπές και η λιτότητα. Για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος συμβασιούχους, και την διεκδίκηση μαζικών προσλήψεων με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, νερό, μεταφορές. Για να μην τους αφήσουμε να χτυπήσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία.

Η προσυγκέντρωση του Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια στην Σταδίου συγκέντρωσε γύρω της πολλά σωματεία και εκατοντάδες εργαζόμενους, ανάμεσα τους την ΠΟΣΠΕΡΤ , την ΕΤΙΤΑ, την Ομοσπονδία ασφαλιστικών ταμείων, το σωματείο εργαζόμενων ΟΑΕΔ, την Ιντρακόμ, από τα νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Γεννηματά, Ερυθρός, Αγλαΐα Κυριακού, Συμβασιούχους των Δήμων, συμβασιούχους του ΟΑΕΔ από το ΕΚΕΑ, μετανάστες εργαζόμενους από τη Κάββας Κότερα ΕΠΕ, την πρωτοβουλία αλληλεγγύης στην Μάνδρα κλπ.

Το μπλοκ του Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια, βρέθηκε στην συγκέντρωση των συνδικάτων μαζί με εκατοντάδες απεργούς της ΔΕΗ που παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, μαζί με τα μαζικά μπλοκ των εκπαιδευτικών, και έδωσε τον τόνο με τα συνθήματα και την μαχητικότητα του σε όλη τη διαδήλωση των συνδικάτων.

Το επόμενο βήμα για κάθε μαχητικό εργάτη και εργάτρια είναι η Πανελλαδική συνέλευση του Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια την Κυριακή 17 Δεκέμβρη στις 10πμ στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθήνας (Ακαδημίας 50) για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε όλες αυτές τις μάχες μετά την πανεργατική. Για να ξηλώσουμε παλιά και νέα μνημόνια".

Φωτό/ρεπορτάζ: Εργατική Αλληλεγγύη/ Στέλιος Μιχαηλίδης, Κυριάκος Μπάνος