20/7/17 - Απεργία στον Επισιτισμό-Τουρισμό

Εκατοντάδες εργάτες και εργατριες στον κλάδο του τουρισμού διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας στην απεργιακή συγκέντρωση της 24ωρης απεργίας του κλάδου. Δείτε φωτό εδώ

Όχι στην Ελαστική εργασίας. Συλλογικές Συμβάσεις. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, είναι από τα βασικά αιτήματα της σημερινής απεργίας. Στην συγκέντρωση και στην πορεία βρέθηκαν με πανό το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αθήνας, τα σωματεία των ξενοδοχείων Royal Olympic, Metropolitan και Newrest, η ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ-το Αντικαπιταλιστικό Δίκτυο σε Τουρισμό Επισιτισμό, η Λάντζα, η Ταξική πορεία και η Ροσινάντε. "Η σημερινή απεργία είναι ένα πρώτο βήμα για να διεκδικήσουμε τα εργατικά μας δικαιώματα. Παλεύουμε για συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις και ενάντια στη μαύρη και απλήρωτη εργασία", ανέφερε μιλώντας στην Ε.Α. ο μάγειρας Παναγιός Δ. από την ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ.

Πορείες και συγκεντρώσεις έγινα σε διάφορα μέρη σε όλη την Ελλάδα. Η ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ που συμμετέχει στο δίκτυο του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια, κάλεί σύσκεψη για την συνέχεια της οργάνωσης του αγώνα την Δευτέρα στις 2.30μμ στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας.

Φωτό/ρεπορτάζ: Κυριάκος Μπάνος/ Εργατική Αλληλεγγύη