5/6/17 - 7η μέρα απεργίας των Πακιστανών εργατών στην Αυλώνα

Φωτογραφίες από την απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα 5/6 οι Πακιστανοί εργάτες της εταιρίας πλαστικών Κώστας Γεωργίου ΑΕ έξω από την πύλη του εργοστασίου. Στις 30 Μάη ο εργοστασιάρχης Γεωργίου μαζί με τον έναν από τους γιους του επιτέθηκαν ρατσιστικά και χτύπησαν τον Πακιστανό εργάτη Ασίφ Μαχμούντ επειδή ζήτησε να παραλάβει τα πιστοποιητικά και τα χαρτιά του μετά από την άδικη απόλυσή του.

Ο Γεωργίου έκανε συστηματικές ρατσιστικές επιθέσεις τόσο στα λόγια και στη συμπεριφορά, όσο και με πράξεις με τελευταία την βίαιη επίθεση στον Πακιστανό εργάτη. Όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, τα αφεντικά χρησιμοποιούν μεγάφωνα για να βάζουν χέρι στους εργάτες και με κάμερες παρακολουθούσαν και την τελευταία κίνηση τους.

Η απεργία με βασικό αίτημα την επαναπρόσληψη του Ασίφ, χωρίς καμιά απόλυση για τους απεργούς και προφανώς με δεκάδες εργασιακά ζητήματα πληρωμών, υγιεινής και ασφάλειας να είναι ανοιχτά, συνεχίζεται για 7η μέρα, ενώ αύριο στις 5.30πμ προγραμματίζεται νέα απεργιακή συγκέντρωση για την περιφρούρηση της απεργίας.“Η όλοι ή κανένας για δουλειά” ήταν το σύνθημα της συγκέντρωσης. Να θυμίσουμε πως στις 14 Ιούνη συνεχίζεται η δίκη του εργοστασιάρχη Γεωργίου που μαζί με το γιο του επιτέθηκαν ρατσιστικά και χτύπησαν τον Ασίφ. Εκτενές ρεπορτάζ θα ακολουθήσει στην Εργατική Αλληλεγγύη που κυκλοφορεί την Τετάρτη 7/6.

Φωτό/ρεπορτάζ: Κυριάκος Μπάνος/Εργατική Αλληλεγγύη