4/5/17 - Συνέντευξη Τύπου για τα 2 χρόνια δίκης των ναζί της ΧΑ

Ενιαία είναι η φωνή της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής όπως ακούστηκε στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα Πέμπτη 4/5 στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ οι δικηγόροι των θυμάτων της ναζιστικής συμμορίας με αφορμή την συμπλήρωση δύο ετών από την έναρξη της δίκης. Δείτε φωτό εδώ

Μεγάλη συναυλία στήριξης και ενίσχυσης της δίκης, με τους Δημήτρη Πουλικάκο και Σπυριδούλα, Mc Yinka, Sadomas και Radio Sol πραγματοποιείται την Κυριακή 7 Μάη στο Gagarin (Λιοσίων 205 - Είσοδος Ελεύθερη).

Παρούσα στη συνέντευξη τύπου ήταν και η Μαρία Κασκαρίκα, μητέρα του 24χρου φοιτητή Αλέξη Λάζαρη που έπεσε θύμα των χρυσαυγιτών έξω από τα γραφεία τους στη Λ. Μεσογείων πριν ενάμιση περίπου μήνα. Πρώτη πήρε το λόφο η Χρύσα Παπαδοπούλου από την πολιτική αγωγή της οικογένειας Φύσσα η οποία αναφέρθηκε στη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα με την διαδικασία να έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την διερεύνηση των υποθέσεων και την απόδειξη της εγκληματικής φύσης της ναζιστικής οργάνωσης. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Άγγελος Βρεττός από την πολιτική αγωγή των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πολιτική σημασία της δίκης και την αντίσταση στην προσπάθεια αποπολιτικοποίησης της.

Ο Κώστας Παπαδάκης από την πολιτική αγωγή των Αιγύπτιων αλιεργατών αναφέρθηκε στις προσπάθειες του χρυσαυγίτικου κοινού αλλά και του “τάγματος” υπεράσπισης (των συνηγόρων) των χρυσαυγιτών να βρουν τρόπου κωλυσιεργίας διακόπτοντας τη δίκη είτε με νομικίστικα τερτίπια είτε με τραμπούκικες φασαρίες και επεισόδια με την ανοχή της αστυνομίας και της πολιτικής ηγεσίας. Ο κ. Παπαδάκης έκανε έκληση για ακόμα εντατικότερη δημοσιοποίηση της δίκης ενώ ζήτησε την συνεχή παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος. Ο Αντρέας Τζέλης από την πολιτική αγωγή της οικογένειας Φύσσα μίλησε για την μεταστροφή του κλίματος φόβου που είχε επιβάλει η ΧΑ στην πρώτη περίοδο που έδωσε την δυνατότητα στους μάρτυρες να έρθουν και να καταθέσουν, ενώ αναφέρθηκε και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις που εμπλέκουν τη ΧΑ όπως οι καταδικαστικές αποφάσεις για τη Σκορδέλη, τους χρυσαυγίτες στη Χίο αλλά και την σημαντική απόφαση της αθώωσης του Δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη.

Ο Κώστας Πελετίδης ήταν καλεσμένος στη συνέντευξη τύπου αλλά δεν κατάφερε να έρθει στην Αθήνα λόγο ανειλημμένων υποχρεώσεων. “Θα συνεχίσουμε να μην παρέχουμε καμιά διευκόλυνση στη φασιστική συμμορία”, τόνιζε στο μήνυμά του που διαβάστηκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου. Την αναγκαιότητα η δίκη να μεταφερθεί εξ' ολοκλήρου στο Εφετείο της Αθήνας εξήγησε η δημοσιογράφος και μέλος του Golden Dawn Watch Ελευθερία Κουμάντου που περιέγραψε τις αδιανόητες συνθήκες που επικρατούν στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. “Δεν χρειαζόμαστε την απόφαση της δικαιοσύνης για να αντιληφθούμε την εγκληματική φύση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, τη γνωρίζουμε. Πρέπει να πιέσουμε για την παραδειγματική της τιμωρία. Θα είμαστε μαζί στη μάχη για την καταδίκη της”, ανέφερε στην τοποθέτησή της η Μαρία Κασκαρίκα.

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν και άλλα θύματα της φασιστικής συμμορίας όπως ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης πρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων στην Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος και ο Ναϊμ Ελγαντούρ πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας. “Οι επιθέσεις της ΧΑ με την ανοχή της αστυνομίας συνεχίζονται. Δεν είναι μόνο οι επιθέσεις του Λαγού στα προσφυγόπουλα στο πέραμα ή των ταγμάτων εφόδου στον Α. Λάζαρη, στη Χίο και στη Λέρο. Στον Ασπρόπυργο έχουμε δεκάδες ρατσιστικές επιθέσεις τους τελευταίους μήνες με την αστυνομία και της δημοτικές αρχές της περιοχής να αδιαφορούν.

Χρειάζεται να συνεχίσουμε τον αγώνα για να κλείσουμε τα γραφεία της ΧΑ και να σταματήσουμε κάθε διευκόλυνση προς τους ναζιστές, είτε μέσω της προβολής τους στα ΜΜΕ, είτε μέσω των προνομίων τους στη βουλή, στις περιφέρειες, στους δήμους. Η ΧΑ δεν είναι νόμιμο κόμμα είναι εγκληματική οργάνωση”, ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Π. Κωνσταντίνου που τόνισε την αναγκαιότητα για ακόμα μεγαλύτερη οργάνωση και συντονισμό του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος.

#jailgoldendawn #gdtrial

Δείτε τα βίντεο της συνέντευξης: https://www.youtube.com/user/SEKbroadcast

Φωτόρεπορτάζ: Εργατική Αλληλεγγύη/ Κυριάκος Μπάνος