Το ΣΕΚ χαιρετίζει τους αγωνιστές της Πρωτομαγιάς (ανακοίνωση & φωτορεπορτάζ)

Χιλιάδες διαδήλωσαν σήμερα στις απεργιακές συγκεντρώσεις της εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα, τον Πειραιά και μια σειρά πόλεις πανελλαδικά.

Στην Αθήνα, οι δρόμοι γέμισαν από διαδηλωτές από το Μουσείο μέχρι το Σύνταγμα, δείχνοντας την απόφαση της εργατικής τάξης να αντιπαλέψει παλιά και νέα Μνημόνια και να αποκρούσει τις επιθέσεις κυβέρνησης και ΕΕ σε όλα τα μέτωπα: ενάντια στα Μνημόνια, το ρατσισμό, τη φασιστική απειλή και τον πόλεμο.

Στην προσυγκέντρωση στο Μουσείο – Πολυτεχνείο που καλούσε ο Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Εργατική Αλληλεγγύη και το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, συμμετείχαν χιλιάδες εργαζόμενες και εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία, την ΕΡΤ, την Ιντρακόμ, τους συμβασιούχους του ΥΠΠΟ, την εκπαίδευση, μια σειρά χώρους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Μαζί μας βάδισαν χέρι-χέρι εκατοντάδες πρόσφυγες που ήρθαν οργανωμένα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Μαλακάσας και του Ελληνικού καθώς και μετανάστες από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας και την Κοινότητα Μπαγκλαντές, διεκδικώντας ανοιχτά σύνορα και πόλεις, δείχνοντας πως το σύνθημα «εργάτες ενωμένοι – ποτέ νικημένοι» γίνεται πράξη μέσα στους κοινούς μας αγώνες.

Στον Πειραιά στην απεργιακή συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι που καλούσαν σωματεία, συνδικαλιστές και συλλογικότητες, συμμετείχαν εκατοντάδες διαδηλωτές, ανάμεσά τους τα σωματεία της ΠΕΝΕΝ, του Δήμου Πειραιά, ο Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια, η ΚΕΕΡΦΑ, πρόσφυγες από τα στρατόπεδο του Σχιστού.

Οι διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς ήταν η αρχή! Συνεχίζουμε όλες και όλοι μαζί στις μάχες ενάντια στην ψήφιση  των νέων αιματηρών μέτρων που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους «θεσμούς», με επόμενο μεγάλο σταθμό την πανεργατική απεργία στις 17 Μάη. Με τον αέρα της Πρωτομαγιάς, οργανώνουμε και ξεσηκώνουμε κάθε χώρο προβάλλοντας ότι η εργατική αντίσταση μπορεί να νικήσει. Εμπρός να κάνουμε αυτή τη Γενική Απεργία έναν εργατικό σεισμό-αφετηρία για να ακυρώσουμε στην πράξη όλα τα σχέδια για τα ατέλειωτα μνημόνια διαρκείας.

Συνεχίζουμε όλες και όλοι μαζί ντόπιοι, πρόσφυγες και μετανάστες,  στις μάχες ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή. Ο αγώνας των εργατών και της νεολαίας στη Γαλλία ενάντια στους φασίστες της Λεπέν είναι ο ίδιος αγώνας που δίνουμε εδώ ενάντια στους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Στη χώρα όπου θυμόμαστε τα 50 χρόνια από τη Χούντα και οργανώνουμε μεγάλες εκδηλώσεις πανελλαδικά, δεν χωράει η παραμικρή υποτίμηση της φασιστικής απειλής.

Όλες και όλοι μαζί μπορούμε  να παλέψουμε κόντρα στο σύστημα που σπέρνει καθημερινά τη βαρβαρότητα και να φτάσουμε στη νίκη δυναμώνοντας την αντικαπιταλιστική αριστερά! Οι εκδηλώσεις του τετραήμερου Μαρξισμός 2017 που οργανώνει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα στην Αθήνα στις 18-21 Μάη είναι μια ευκαιρία για να αναζητήσουμε όλοι μαζί τους δρόμους αυτής της μεγάλης ανατροπής.

Δείτε φωτό από την Αθήνα εδώ 

Δείτε φωτό από τον Πειραιά εδώ