Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια: Η επιτυχία της απεργίας στις 24/11 άνοιξε το δρόμο της σύγκρουσης με τις μνημονιακές επιθέσεις

Ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους του Δημοσίου που απέργησαν και διαδήλωσαν σήμερα 24 Νοέμβρη σε όλες τις πόλεις. Στην Αθήνα διαδήλωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία, τους Δήμους, την εκπαίδευση, τα υπουργεία, το ΙΚΑ κλπ. Μαζί με τους απεργούς του Δημοσίου, στους δρόμους βρέθηκαν εκατοντάδες φοιτητές με αποφάσεις των φοιτητικών τους συλλόγων, απεργοί ναυτεργάτες της ΠΕΝΕΝ με το πανό τους, εργαζόμενοι μηχανικοί. Αντίστοιχα, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Πάτρα και τα Γιάννενα, μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις έδειξαν την διάθεση των εργαζόμενων να συγκρουστούν απεργιακά με τις πολιτικές των μνημονίων. 


Μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα και τα συλλαλητήρια για το Πολυτεχνείο, το εργατικό κίνημα σήμερα έκανε ένα μεγάλο βήμα, στη σύγκρουση του με την πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Φάνηκε ότι χιλιάδες εργαζόμενοι δεν πιστεύουν τις κυβερνητικές φιλολογίες ότι «ανοίγει ο δρόμος για μείωση τους χρέους». Αυτό που ανοίγει, είναι ο δρόμος για να κλιμακώσουμε απεργιακά την πάλη ενάντια στα μέτρα που φέρνει η δεύτερη αξιολόγηση και ο προϋπολογισμός της λιτότητας. Τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, το ξήλωμα των συλλογικών συμβάσεων, το νόμο ενάντια στις απεργίες, την συνεχιζόμενη διάλυση της Παιδείας της Υγείας και των δημόσιων υπηρεσιών που φέρνουν οι περικοπές. 
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε στην Πανεργατική Απεργία στις 8 του Δεκέμβρη όπου θα απεργήσουμε όλοι μαζί, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας Από αύριο το πρωί, «βάζουμε μπροστά τις μηχανές» και οργανώνουμε όλους τους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της πανεργατικής. Και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, σε κάθε χώρο μικρό ή μεγάλο, οργανωμένο ή ανοργάνωτο και κάθε πόλη. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για έναν πανεργατικό ξεσηκωμό που θα τσακίσει τις προθέσεις της κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας στις 24 Νοέμβρη, με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, συσκέψεις, περιοδείες, καλώντας στην απεργία, 

Στο δρόμο για την απεργία στις 8 Δεκέμβρη, ο Συντονισμός στηρίζει και συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση των αναπηρικών οργανώσεων στις 2 Δεκέμβρη στις 10πμ στην Ομόνοια και οργανώνει την πανελλαδική του συνέλευση στις 4 Δεκέμβρη στις 10 πμ στην ΕΣΗΕΑ. Για να συζητήσουμε συλλογικά τις εμπειρίες από τις μάχες, να βάλουμε να οργανώσουμε όλους τους χώρους από τα κάτω και να καθορίσουμε τις επόμενες πρωτοβουλίες για τη νίκη των αγώνων.