26/9/16 Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο ΕΡΤ
“Στην ΕΡΤ για την οποία παλέψαμε δυο χρόνια, δεν χωράνε οι φασίστες”. Αυτό βροντοφώναξαν δεκάδες αγωνιστές κι αγωνίστριες, που συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα 26/9 στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, μετά από κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ και της ΠΟΣΠΕΡΤ. Δείτε φωτό εδώ
 
Αφορμή για τη διαμαρτυρία στάθηκε η συνεχιζόμενη προβολή της Χρυσής Αυγής από τη δημόσια τηλεόραση, με αποκορύφωμα την προβολή της ναζιστικής σύναξης στις Θερμοπύλες πριν μερικές βδομάδες. Από νωρίς το απόγευμα επί της λεωφόρου Μεσογείων είχαν παραταχθεί τα πανό της ΚΕΕΡΦΑ, του Σωματείου του δήμου Αγ.Παρασκευής, της ΠΟΣΠΕΡΤ, εργαζομένων από τις συγκοινωνίες, της Ανατρεπτικής Συσπείρωσης Ηθοποιών, του Συντονιστικού Νοσοκομείων, του ΣΕΚ κ.α. 

Οι διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με την κλειδαμπαρωμένη πύλη του Ραδιομεγάρου, για πρώτη φορά μετά τον Μάιο του 2015, όταν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ξαναμπήκαν στις κατεχόμενες από τα ΜΑΤ εγκαταστάσεις της Αγ.Παρασκευής. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γαβρίλος Κασιμάτης, γραμματέας της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο Γιώργος Φιλιππάκης, μέλος του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, ο Τάσος Καρέλας, εργαζόμενος της ΕΡΤ, ο Χρίστος Αργύρης από το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Γεννηματάς, ο Βασίλης Συλαϊδής από το Σωματείο της Ιντρακόμ, ο Σπύρος Στάικος, ταμίας του Σωματείου Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο, ο Αλέξης Μαρτζούκος, μέλος του δ.σ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ο Στέλιος Τζανέλης από τη ΛΑΕ, ο Τάσος Αναστασιάδης εκ μέρους του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια, η Δήμητρα Κυρίλλου μέλος του κεντρικού συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ. 

Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ και στα Χανιά, στο προαύλιο της τοπικής ΕΡΑ. Ο χώρος θύμιζε τον καιρό της αυτοδιαχείρισης. Μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, δάσκαλοι κι εργαζόμενοι της ΕΡΑ, με πανό και πικέτες διαδήλωναν στον έξω χώρο, την ίδια στιγμή που μέσα γινόταν σχετική συζήτηση που μεταδιδόταν ζωντανά μέσα από τις συχνότητες του τοπικού σταθμού. 

φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης (Αθήνα) Μανώλης Φιωτάκης (Χανιά) / Εργατική Αλληλεγγύη