Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τους πρόσφυγες! Αθήνα, 28/7

“Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες – Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις στέγης” ήταν το κεντρικό σύνθημα της πορείας που πραγματοποιήθηκε χτες Πέμπτη 29/7 σαν άμεση απάντηση στις επιθέσεις της αστυνομίας στις καταλήψεις στέγης της Θεσσαλονίκης. Δείτε φωτό εδώ

Εκατοντάδες κόσμος διαδήλωσε στο πλευρό των προσφύγων που για άλλη μια φορά βγήκαν στο δρόμο ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα, να πάρουν χαρτιά, να έχουν αξιοπρεπή μεταχείριση και συνθήκες ζωής.

Την συγκέντρωση άνοιγαν τα πανό των καταλήψεων στέγης στη Νοταρά και το City Plaza, ακολουθούσαν οι πρόσφυγες από την κατάληψη του Γ. Ν. Πατησίων και την Πρασσά, στην συγκέντρωση και την πορεία με πανό διαδήλωσαν η ΚΕΕΡΦΑ, ο Συντονισμός για το Προσφυγικό, το ΕΕΚ, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση, ενώ παρόντες με τις σημαίες τους ήταν και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΕΚ. 

Η πορεία αφού ξεκίνησε από τα Προπύλαια, με τους πρόσφυγες μπροστά να διαδηλώνουν φωνάζοντας συνθήματα στα Αραβικά, συνεχίστηκε μέσω της Σταδίου μέχρι το Σύνταγμα για να ολοκληρωθεί λίγο αργότερα πάλι στα Προπύλαια.

Φωτό: Κυριάκος Μπάνος/Εργατική Αλληλεγγύη