Διαδήλωση μεταναστών εργατών στη Θήβα, 13/6

Εκατοντάδες εργάτες γης διαδήλωσαν την Κυριακή 13/6 στη Θήβα, καταδικάζοντας τον τραυματισμό τουλάχιστον 30 εργατών, μετά από το τσουβάλιασμα τους σε καρότσα που ανατράπηκε στο δρόμο για μάζεμα κρεμμυδιών. Δείτε φωτό εδώ

Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν πολλοί από τους τραυματίες, ενώ πάνω από 15 βρίσκονται ακόμα διακομισμένοι σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας σε βαριά κατάσταση με σπασμένα πόδια, λεκάνες, κεφάλια, πλευρά.

Η στάση του οδηγού του αγροτικού αλλά και του μεγαλοαγρότη που τους προσέλαβε ήταν άκρως ρατσιστική και αντεργατική αφού προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες του. Aκόμα χειρότερη ήταν η στάση των αστυνομικών που αντί να συλλάβουν οδηγό και αφεντικό, έφτασαν στο νοσοκομείο της Θήβας και προσπάθησαν να προσαγάγουν τους μετανάστες εργάτες γης ως παράνομους, τραβώντας πολλούς από αυτούς, όσους μπορούσαν να περπατήσουν, στο ΑΤ Θήβας. 

“Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι”, ήταν το σύνθημα που ακουγόταν σε όλη την διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και εισέπραξε χειροκροτήματα από τον κόσμο. Παρόντες στην συγκέντρωση και την πορεία ήταν μέλη του ΚΚΕ, της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιφασίστες από το τοπικό στέκι “Σφήνα”. 

Φωτό: Κυριάκος Μπάνος/Εργατική Αλληλεγγύη