Τα λιμάνια δεν πωλούνται! Απεργιακή πορεία των λιμενεργατών, 31/5

Την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ πολιόρκησαν οι λιμενεργάτες την Τρίτη 31 Μάη στο ξενοδοχείο Athens Plaza στο Σύνταγμα. Δείτε φωτό εδώ

Όπως κατήγγειλαν τόσο στις ομιλίες που έγιναν στην πλατεία Κλαυθμώνος (από όπου ξεκίνησαν την πορεία τους), όσο και μπροστά στο ξενοδοχείο «το ΤΑΙΠΕΔ, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, προχωράει σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, με σκοπό να νομιμοποιήσει την Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού Δημοσίου, όπως και την τροποποίηση του Καταστατικού». Οι εργαζόμενοι θα κινηθούν με όλους τρόπους, νομικά και κινηματικά, απέναντι σε αυτή την διαδικασία. 

Η πορεία ήταν μαζική με τη συμμετοχή εργαζόμενων και από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Όταν οι διαδηλωτές έφτασαν μπροστά στο ξενοδοχείο συνάντησαν διμοιρίες των ΜΑΤ στην είσοδο που δεν επέτρεπαν να μπουν οι συνδικαλιστές-μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ, όπως είχαν το δικαίωμα. 

Επικράτησε ένταση και ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ, Γιώργος Γεωργακόπουλος λιποθύμησε με αποτέλεσμα να κληθεί το ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες. Οι απεργοί λιμενεργάτες έμειναν για πάνω από μιάμιση ώρα μπροστά στο υπουργείο ζητώντας να τους επιτραπεί η είσοδος. 

Η διοίκηση του ΟΛΠ συνεχώς καθυστερούσε με γελοίες δικαιολογίες, ενώ ζητούσε να περάσουν ελάχιστα άτομα αφού πρώτα έδιναν τα στοιχεία τους στην ασφάλεια του ξενοδοχείου. Τα σωματεία δεν δέχτηκαν αυτούς τους απαράδεκτους όρους. 

Την ίδια στιγμή από πίσω πόρτα του ξενοδοχείου έμπαιναν άλλα μέλη του ΔΣ του ΟΛΠ για να πραγματοποιηθεί η συνέλευση. Ο Γ. Γεωργακόπουλος ανακοίνωσε δημόσια ότι τα σωματεία «δεν αναγνωρίζουν τη συνέλευση-καρικατούρα» και κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν την πορεία στους στο υπουργείο Οικονομικών για να διεκδικήσουν συνάντηση με τον υπουργό Τσακαλώτο. 

Φωτό: Νεκτάριος Δαργάκης, Μιχάλης Πέππας/Εργατική Αλληλεγγύη